hola

La retirada dels mòduls de l'Escola Bernat de Mogoda és una obra de les que es preveu fer durant les vacances d'estiu dels centres educatius. Aquests mòduls han estat les aules d'Infantil des de fa molts anys. La retirada dels mòduls prefabricats estava programada per a l'any passat, però la pandèmia va fer ajornar aquestes obres en previsió a la necessitat de més espais per a desdoblaments. La Generalitat ha decidit ara amb l'actual situació procedir a la seva eliminació. De fet vol eliminar tots els mòduls d'aquí al 2022. La retirada s'haurà de fer en una jornada concreta en la qual no hi hagi activitat del Casal d'estiu ja que es necessiten grues i camions de grans dimensions per poder emportar-se aquesta estructura. El regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que avui està convocada una reunió amb l'arquitecte de la Generalitat, l'empresa encarregada de les obres i la direcció del Casal d'estiu per concretar el dia exacte de la seva retirada. García diu que "la seguretat dels infants farà que es busqui un dia en la qual els participants facin alguna sortida". Un cop eliminat, el pati s'haurà d'arranjar. Altres treballs que la Generalitat durà a terme a l'Escola Bernat de Mogoda serà la finalització de les obres de la cornisa i una petita teulada que es troba sobre la font del pati i també la renovació de les finestres de la façana sud.

El 22 de juny començaran els treballs d'adequació de les aules de primer d'ESO al nou Institut Escola que comença a l'edifici de l'Escola Santiga. Aquestes primeres obres consisteixen a tirar dos envans per convertir quatre aules petites en dues de gran, una a cada planta, l'adequació de lavabos i l'ampliació de l'àrea de secretària que amb la nova estructura administrativa es quedaria petita. El regidor d'Educació, Pere García, ha avançat que la Generalitat està treballant de manera conjunta en el projecte i adjudicació de l'ampliació de l'Institut Escola i al setembre arribarà el mobiliari de les aules de primer d'ESO.

A l'Institut Rovira-Forns, la Generalitat ha anunciat que les noves aules es podran utilitzar al setembre. Durant els propers tres estius caldrà fer unes obres de reparació dels murs interiors de contenció de terres que hi ha en l'equipament. Aquestes obres fan que la Generalitat de moment no hagi decidit retirar els mòduls de l'Institut per si fossin necessaris, segons han explicat des d'Educació. També a l'Escola Santa Perpètua s'ha d'arranjar el mur exterior que ara començarà a redactar-se el projecte amb la idea d'executar-se l'any vinent. Per la seva part, l'Ajuntament repararà esquerdes i pintarà aules de l'Escola la Florida.

 

Foto: Els mòduls d'infantil de l'Escola Bernat de Mogoda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]