hola

El Consell Infantil Municipal (CIM) adaptat a la Covid-19, el programa educatiu Baobab i el projecte Compraprop s'han incorporat al Banc de Bones Pràctiques (BBP) dels Governs Locals de Catalunya, que gestionen la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer. L'organització ha valorat, en aquesta edició especial Covid-19, aquelles experiències que representen no només una aportació innovadora i de qualitat al món local sinó una resposta àgil i eficient als reptes de la pandèmia.

La Federació de Municipis i la Fundació Pi i Sunyer creuen que aquestes tres pràctiques seleccionades poden servir de referència per a d'altres ajuntaments o entitats locals.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal. En l'àmbit de participació ciutadana s'incorpora el CIM adaptat a la Covid-19. Amb l'entrada en vigor de l'estat d'alarma i el confinament domiciliari, totes les activitats lligades a l'àmbit educatiu es van haver de suspendre. A través de les demandes dels infants membres del Consell Infantil Municipal (CIM), l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va començar a esbossar un canvi en el format per poder mantenir aquest òrgan de participació en funcionament.

A través de la plataforma Zoom, els i les membres del CIM s'han reunit un cop al mes per realitzar les dinàmiques de cada sessió i poder, així, donar resposta a l'encàrrec proposat pel Ple municipal. Aquesta experiència ha dotat als infants d'eines per saber desenvolupar-se amb noves tecnologies, alhora que continuen participant en la realitat del municipi.

En l'àmbit educatiu, s'ha incorporat el Programa d'Acompanyament Educatiu Baobab (PAE) que és un servei que atén a infants de 6 a 14 anys, escolaritzats en sis centres públics de Santa Perpètua de Mogoda. Ofereix suport a la tasca educativa que realitza el centre educatiu i la família, fora de l'horari lectiu, mitjançant activitats que permetin l'adquisició d'aprenentatges competencials bàsics, la motivació en l'aprenentatge i la compensació de les dificultats socioeducatives, que permetin l'estructuració i desenvolupament de la personalitat i la socialització mitjançant el treball individualitzat, el grupal, amb la família i amb altres agents socioeducatius, en especial amb les escoles i instituts.

Durant el confinament domiciliari conseqüència de la COVID-19, el PAE es va haver de reformular i adaptar a les noves dinàmiques telemàtiques. Per al curs 2020/2021 s'han incorporat diverses mesures addicionals per continuar realitzant el PAE en l'actual context de pandèmia mundial amb les mesures de seguretat pertinents. En l'àmbit de comerç s'ha incorporat l'experiència Compraprop que impulsa l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) que ha elaborat la plataforma web Compraprop perquè els comerços dels sis municipis que formen aquest àmbit territorial puguin disposar d'un espai digital sense cap cost econòmic per vendre online tots els seus productes o serveis.


Foto: EL CIM, adaptat a la pandèmia, ha estat un dels projectes incorporats / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]