hola

El Club Bàsquet Santa Perpètua va fer lliurament ahir a l’ONGD Alkaria del material esportiu que ha recollit durant les darreres setmanes per a les dones del Senegal. Les aportacions han estat dels socis i sòcies del club de bàsquet i són pilotes, calçat i roba esportiva. El lliurament oficial de la donació es va realitzar ahir al Pavelló d’Esports.

El Club Bàsquet Santa Perpètua col·labora amb Alkaria en el projecte Estimular l’esport de base femení i el dret a la participació professional esportiva de les dones al Senegal per empoderar les noies com a entrenadores un cop finalitzada la seva vida com a jugadores.

Al Senegal l’esport, de forma general, és molt popular i practicat per gran part de la població jove del país, majoritàriament homes, però també dones. El bàsquet, en particular, és una disciplina molt arrelada a l’esport femení des dels anys 60. En aquest esport, les dones han assolit més èxits que els homes. Per tant, el projecte és una bona eina per difondre el dret de la dona a ser esportivament activa, així com generar oportunitats per millorar els seus drets socials i econòmics. El proper mes de juliol voluntaris d’Alkaria viatjaran a Senegal i portaran el material donat pel CB Santa Perpètua.

Una de les responsable del club perpetuenc, Anna Boada, s'ha mostrat satisfeta amb el material recollit per a les dones del Senegal. Per la seva banda, Xavi Barreda, d'Alkaria, ha anunciat que la intenció es crear una brigada de voluntàrias per anar a Senegal el proper any si la pandèmia ho permet, o de cara al 2023. Per últim, la regidora de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Neus Garcia ha destacat la col·laboració del CB Santa Perpètua i Alkaria en aquest "projecte engrescador". A l'acte de lliurament del material també va assistir el regidor d'Esports, Julio Pérez.


Foto: Representants del CB Santa Perpètua, d'Alkaria i de l'Ajuntament durant el lliurament del material / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]