hola

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha iniciat la licitació de la redacció de dos projectes per transformar la B-140 entre Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda i construir un nou enllaç amb la carretera B-142 i un accés a l'AP-7. Una de les actuacions preveu la remodelació de l'actual rotonda de Can Sabau per configurar un enllaç a diferent nivell. Aquest nou enllaç permetrà millorar la fluïdesa i la canalització del trànsit en aquest punt, que és molt transitat, amb intensitats que poden arribar als 3.300 vehicles per hora en hora punta, segons ha informat la Generalitat.

El segon projecte és la millora de la configuració de la B-140, en un tram de 3,2 quilòmetres, que definirà les obres necessàries per incrementar la capacitat de la carretera amb nous carrils, millorar l'accessibilitat als polígons industrials de l'entorn i incorporar una via per a vianants i ciclistes. L'actuació tindrà en compte la protecció dels entorns naturals dels paratges de Santiga i Can Llobateres i analitzarà especialment la integració de la carretera en el territori i desenvolupaments existents o previstos per a dotar-la d'un caràcter més cívic, segons assenyala el comunicat del departament de la Vicepresidència. La nova via ciclista i per a vianants transcorrerà adjacent a la B-140 i B-140a i connectarà amb el carril bici existent a Santa Perpètua de Mogoda, per una banda, i amb la rotonda amb el carrer de Ca n'Alzina. D'aquesta manera, a més de millorar la funcionalitat i l'accessibilitat de la carretera, aquesta actuació pretén afavorir la mobilitat activa.

La redacció d'aquests projectes es licita per un import de 236.000 euros i un termini de 12 mesos. Un cop redactats, s'impulsarà la licitació de les obres corresponents, amb un valor estimat de 12 milions d'euros, nou dels quals es destinaran a la transformació de la B-140 i altres tres milions per a la construcció del nou enllaç.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha mostrat la seva satisfacció per l'anunci de la licitació de la redacció d'aquests projectes que s'emmarquen en les actuacions acordades en el grup de treball format per la Generalitat i els ajuntaments de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà i Barberà del Vallès per a millorar a curt termini la B-140 amb l'objectiu que esdevingui un corredor més segur, funcional i sostenible. En aquest sentit, la primera edil ha destacat que la remodelació de la B-140 tindrà en compte la protecció del paratge de Santiga que "és un tema important per a nosaltres i també molt sensible per la ciutadania".

 

Foto: El nou enllaç permitirà millorar la fluïdesa del trànsit / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]