hola

Un veí de Santa Perpètua Oriol Gómez forma part del grup de voluntariat que s’encarrega de vigilar que ningú s’apropi a un niu de tortuga babaua a la platja de Calafell. Una femella d’aquesta espècie marina, en greu perill d’extinció, va posar al juny 146 ous, dels quals resten 85 a la platja, i 61 van ser retirats i s'incuben artificialment a les instal·lacions del CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins).

Per tal que el niu estigui sempre custodiat durant els dos mesos d’incubació que requereixen els ous de tortuga babaua, s'ha format un grup de voluntariat que en torns de 4 hores, repartits al llarg del les 24 hores del dia, realitzen una vigilància constant per garantir l’eventual naixement de les tortuguetes. Oriol Gómez explica que la seva funció a la platja també es la de sensibilitzar a la ciutadania,vital perquè aquelles persones que transitin per les platges no interfereixin en el procés de nidificació, i avisar al 112 en cas de detectar qualsevol moviment o novetat relacionada amb els ous. Comenta que agafa el tren per desplaçar-se fins a Calafell i que algun cop s'ha aixecat a les cinc de la matinada per complir amb el voluntariat.

El jove perpetuenc ha fet una crida a voluntaris i voluntàries que vulguin ser part de la salvaguarda del niu de Calafell. Per apuntar-se, explica que cal adreçar-se al web de gepec.cat i agafar el torn que millor vagi. El voluntariat rebrà una petita formació. Oriol Gómez demana al voluntariat responsabilitat i compromís per vigilar el niu i si per qualsevol causa no es pot fer el torn avisar amb antelació. El veí perpetuenc es va assabentar de la necessitat de voluntariat per vigilar les platges i els nius de tortuga babaua tornant d’unes jornades mediambientals i no va dubtar en formar-ne part.

El Gepec, Grup d'estudi i protecció dels ecosistemes catalans és un moviment ciutadà actiu que lluita per aturar aquelles accions que perjudiquen el medi ambient, a la vegada que promou la divulgació i sensibilització del patrimoni natural. Des de l’any 1999 treballa de forma activa en favor de les tortugues marines i manté acords amb diversos ajuntaments catalans.

Oriol Gómez forma part d'Extinction Rebellion, un moviment social mundial que té per objectiu influir sobre els governs del món i les polítiques mediambientals globals mitjançant la resistència no violenta per minimitzar l'extinció massiva i l'escalfament global. Aquest col·lectiu ha mostrat el seu rebuig a l'ampliació de l'aeroport d'El Prat.

 

Foto: El perpetuenc al recinte on es troben els ous, a Calafell / Oriol Gómez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]