hola

Un veí de Santa Perpètua Oriol Gómez forma part del grup de voluntariat que s’encarrega de vigilar que ningú s’apropi a un niu de tortuga babaua a la platja de Calafell. Una femella d’aquesta espècie marina, en greu perill d’extinció, va posar al juny 146 ous, dels quals resten 85 a la platja, i 61 van ser retirats i s'incuben artificialment a les instal·lacions del CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins).

Per tal que el niu estigui sempre custodiat durant els dos mesos d’incubació que requereixen els ous de tortuga babaua, s'ha format un grup de voluntariat que en torns de 4 hores, repartits al llarg del les 24 hores del dia, realitzen una vigilància constant per garantir l’eventual naixement de les tortuguetes. Oriol Gómez explica que la seva funció a la platja també es la de sensibilitzar a la ciutadania,vital perquè aquelles persones que transitin per les platges no interfereixin en el procés de nidificació, i avisar al 112 en cas de detectar qualsevol moviment o novetat relacionada amb els ous. Comenta que agafa el tren per desplaçar-se fins a Calafell i que algun cop s'ha aixecat a les cinc de la matinada per complir amb el voluntariat.

El jove perpetuenc ha fet una crida a voluntaris i voluntàries que vulguin ser part de la salvaguarda del niu de Calafell. Per apuntar-se, explica que cal adreçar-se al web de gepec.cat i agafar el torn que millor vagi. El voluntariat rebrà una petita formació. Oriol Gómez demana al voluntariat responsabilitat i compromís per vigilar el niu i si per qualsevol causa no es pot fer el torn avisar amb antelació. El veí perpetuenc es va assabentar de la necessitat de voluntariat per vigilar les platges i els nius de tortuga babaua tornant d’unes jornades mediambientals i no va dubtar en formar-ne part.

El Gepec, Grup d'estudi i protecció dels ecosistemes catalans és un moviment ciutadà actiu que lluita per aturar aquelles accions que perjudiquen el medi ambient, a la vegada que promou la divulgació i sensibilització del patrimoni natural. Des de l’any 1999 treballa de forma activa en favor de les tortugues marines i manté acords amb diversos ajuntaments catalans.

Oriol Gómez forma part d'Extinction Rebellion, un moviment social mundial que té per objectiu influir sobre els governs del món i les polítiques mediambientals globals mitjançant la resistència no violenta per minimitzar l'extinció massiva i l'escalfament global. Aquest col·lectiu ha mostrat el seu rebuig a l'ampliació de l'aeroport d'El Prat.

 

Foto: El perpetuenc al recinte on es troben els ous, a Calafell / Oriol Gómez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]