hola

Si la pandèmia ho permet, Santa Perpètua tornarà a celebrar la Festa Major d'estiu el primer cap de setmana de setembre. L'Ajuntament està preparant un programa amb una quarantena d'activitats que es de­senvoluparan del 2 al 6 setembre en diversos espais del municipi i que conté propostes per a tots els públics. Com a novetat respecte l'any passat, es preveu recuperar els Deskoncerts, les Nits de versions i el Ball del fanalet. Dos concursos i dues exposicions, concerts, espectacles d'animació infantil, dos activitats itinerants, el castell de focs des del Parc Central reconvertit en piromusical per seguir des de Ràdio Santa Perpètua i activitats d'entitats i esportives, completen la programació. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat que "ho tenim tot preparat per poder gaudir d'una festa amb garanties i seguretat, però evidentment serà la situació de la pandèmia al setembre la que determinarà si es pot fer tal i com està plantejada o si haurem de fer canvis de darrera hora". En aquest sentit, el regidor de Cultura, Marçal Solà ha explicat que "hem dibuixat una Festa Major possible en el context de restriccions actual, un moment complicat a nivell epidemiològic, confiem que la situació al setembre sigui millor i poguem gaudir de la festa amb més seguretat encara". La ciutadania podrà consultar tota la programació al web fm.staperpetua.org a partir del 2 d'agost i rebrà el programa de mà a la bústia la setmana del 23 d'agost.

Reserva d'entrades el 30 d'agost

El gruix d'activitats es faran amb control d'aforament i caldrà reservar entrada al web fm.staperpetua.org a partir del 30 d'agost. En aquest sentit, Solà destaca que "aquest és el model que estan seguint enguany tots els municipis i nosaltres a més, comptem amb l'experiència de la Festa Major de l'any passat i amb la darrera edició del festival Moguda Escènica i les dades posen de manifest que prenent totes les mesures podem oferir a la ciutadania espais de cultura i festa segura". Les persones que no puguin fer la reserva telemàtica, podran adquirir les entrades de forma presencial de l'1 al 3 de setembre a la Granja Soldevila, de 9 a 14 h, i als centres cívics El Vapor, Can Folguera, Can Taió i la Florida, de 17 a 20 h. A més de la reserva d'entrades, serà obligatori l'ús de mascareta als recintes, caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i no es podran moure les cadires de lloc, entre d'altres mesures. Es recomana que els dos espectacles itinerants així com el Castell de focs es gaudeixin des d'un lloc fix, amb distància i evitant aglomeracions.

Concursos de Decoració de balcons i de fotografia

La Comissió de Festa Major convoca el concurs Guarneix el teu balcó per potenciar la participació del veïnat en la decoració del municipi i donar un aire més festiu a la celebració. Els balcons o finestres hauran d'estar enllestits el 3 de setembre i es valoraran aspectes com l'originalitat, l'ús de material reutilitzat i la temàtica de Festa Major, entre d'altres. El certamen preveu tres premis en vals de compra per bescanviar en establiments d'Els Comerciants. Per participar, cal inscripció prèvia abans del 2 de setembre, al correu comissiofestesspm@gmail.com. D'altra banda, també s'ha convocat el concurs fotogràfic de la Festa, que se celebrarà entre el 3 i el 7 de setembre. Les bases de tots dos concursos estaran disponibles al web fm.staperpetua.org a partir del 2 d'agost. Tant si es vol participar al concurs de decoració de balcons i finestres com si no, l'Ajuntament convida la ciutadania a penjar les banderoles de la Festa Major. Enguany es podran aconseguir de franc als comerços de Santa Perpètua i a les parades del Mercat Municipal.

L'App de la Festa

Enguany, la Festa Major també tindrà una aplicació pròpia. Es podrà descarregar a partir del 23 d'agost per a iOS i Android i el nom és FMSPM. L'aplicació conté tot el programa amb descripció de les activitats, les bases dels concursos o la informació pràctica, entre d'altres, així com un sistema d'avisos que permetrà la persona usuària saber si hi ha canvis en les activitats programades. La festa es podrà seguir també des del Facebook Festa Major SPM i el hashtag proposat per aquest any és #fmspm2021.

Una festa lliure de sexisme

El Punt lila tornarà a instal·lar-se per la Festa Major de Santa Perpètua amb l'objectiu de donar a conèixer el protocol municipal contra les agressions sexistes en l'àmbit de l'oci. Es tracta d'un espai de seguretat per a la prevenció de l'assetjament, l'abús i les agressions sexuals i masclistes als espais públics, així com d'assessorament i actuació en el cas que es produeixi alguna agressió contra cap persona pel seu gènere, condició sexual, raça o religió. La Carpa del Punt Lila de la Regidoria d'Igualtat i Drets Civils estarà ubicada a l'entrada del recinte Can Bernades de divendres 3 a diumenge 5 de setembre de 22 a 00.30h i a l´escola Santiga el dilluns dia 6, de 20 a 22 hores pendent de confirmari sempre d´ acord amb les directrius sanitàries sobre la COVID-19. A més a més, al Punt lila s'oferirà informació sobre possibles situacions de risc derivades d'actituds masclistes i com afrontar-les i sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere.

 

Foto: Enguany el castell de focs serà en format piromusical en col·laboració amb Ràdio Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]