hola

 

Aquest dimecres 1 de setembre s'ha alliberat definitivament el peatge de la C-33 de La Llagosta. Aquesta via juntament amb l'AP-7, l'AP-2 i la C-32 nord han passat a ser gratuïtes després de la fi de la concessió. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat en diverses ocasions proposicions que reclamaven la gratuïtat del peatge de la C-33 que enllaça Montmeló amb Barcelona i al llarg de la història va protagonitzar diverses accions de protesta per l'increment de les tarifes d'aquesta barrera.

El consistori també va formar part d'una plataforma que van integrar una trentena d'administracions i agents socials que tenia per objectiu l'eliminació d'aquest peatge ja que estava considerat el més injust de Catalunya ja que la C-33 era l'única autopista que tenia un peatge en el primer tram, situat a l'àrea metropolitana de Barcelona. El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua també va aprovar per unanimitat el 2012 una proposició que sol·licitava al Govern de la Generalitat la gratuïtat del peatge de l'autopista C-33 per als residents del territori. La Corporació rebutjava el peatge de La Llagosta per "injust, injustificat i perjudicial per a les economies" del territori. La moció demanava al govern reconsiderar la decisió d'eliminar la gratuïtat del peatge pels usuaris habituals, residents i empleats del territori de l'àrea d'influència. Segons la proposició "el peatge de la Llagosta, injust on n'hi hagin, ha de ser suprimit definitivament quan s'exhaureixin les pròrrogues de la concessió ja que mai s'hauria d'haver instal·lat en aquest punt un peatge abans de la primera sortida de l'autopista, que deixa en indefensió i injustícia a tots els residents i empleats del territori per mobilitat obligada".

La concessionària, fins ara, abonava als ajuntaments per on discorre aquestes autopistes l'Impost de Béns Immobles, encara que no era el cas de Santa Perpètua ja que el tram de l'autopista AP-7 (Montmeló-El Papiol) era considerat gratuït i la concessionària no abonava aquest tribut.


Foto: Barreres aixecades aquest 1 de setembre al peatge de la C-33 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament torna a commemorar aquest 1 de desembre el Dia Mundial de la Sida
01 Des 2023 14:24 - RedaccióL'Ajuntament torna a commemorar aquest 1 de desembre el Dia Mundial de la Sida

Avui divendres 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. Per aquest motiu les escultures [ ... ]

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]