hola

Més de 17.700 perpetuencs, un 75% de la població en edat de vacunar-se (majors de dotze anys), han rebut ja la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19 i més de 18.800 disposen d'almenys una dosi. El Departament de Salut ha anunciat aquesta setmana que té com a objectiu posar dos milions de dosis a Catalunya, com a mínim, aquest mes de setembre: un milió a la població d'entre 12 i 18 anys i un altre milió a qui encara no té pauta completa. Salut ha recordat que les persones que encara no s'han vacunat poden anar sense tenir cita prèvia a diferents punts de vacunació arreu del territori, el més proper de Santa Perpètua està situat al Centre Cívic Can Pantiquet de Mollet del Vallès, de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores. També a la ciutat de Sabadell hi ha dos punts habilitats: als Casals Cívics Arraona-Merinals i al Rogelio Soto, en el mateix horari. Malgrat això, es recomana sempre que sigui possible demanar cita a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

Les dades epidemiològiques confirmen la baixada de la cinquena onada a Santa Perpètua. El risc de rebrot de la Covid-19 baixa al municipi i se situa en 66 punts, lluny dels 1.849 punts que es va registrar el 2 de juliol. La taxa de reproducció de la malaltia és actualment de 0,33 a data 2 de setembre. Actualment hi ha 5 perpetuencs ingressats a centres hospitalaris per Covid-19. Des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat 2.888 casos al municipi i s'han registrat 57 defuncions. La incidència acumulada en els darrers catorze dies és de 199 casos per 100.000 habitants, mentre que als darrers set dies se situa en els 39.

Els CAP del municipi han atès més de 900 visites vinculades només a la pandèmia durant el mes d'agost quan en el mateix període del mes de juliol es van atendre més de 2.700 visites. El passat mes cap dia es va superar el centenar de visites, sent el 2 d'agost el dia amb major afluència amb 88 casos atesos, mentre que durant un total de setze dies de juliol es va superar el centenar d'atencions vinculades amb la malaltia , segons el portal dadescovid.cat del Departament de Salut.

Malgrat el descens de les dades, des de l'Ajuntament es torna a fer una crida a la prudència, sentit comú i a la responsabilitat ciutadana i gaudir d'una Festa Major respectant totes les mesures sanitàries decretades pel Procicat.

Aquest mes d'agost van finalitzar les restriccions a la mobilitat nocturna entre la una i les sis de la matinada, mesura que va afectar a Santa Perpètua i altres 160 municipis de Catalunya durant aquest estiu. El Procicat, avalat pel TSJC, manté la limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com en el privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents. També manté el 70% de l'aforament a l'assistència a actes i cerimònies civils o religiosos, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

L'alumnat vacunat de l'ESO i de batxillerat amb la pauta completa no haurà de fer quarantena en el cas que sigui contacte estret d'un positiu mentre que les famílies podran entrar als centres educatius, segons el Pla del Govern d'inici del curs 2021-2022 que arrenca el proper 13 de setembre. Aquestes són les principals mesures que ha presentat aquesta setmana la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla d'inici del curs escolar 2021-2022 en l'actual context de pandèmia.

"Les classes seran presencials i segures, els alumnes aniran amb mascareta, no s'hauran de confinar aquells grups que ja estiguin vacunats amb pauta completa", segons ha explicat la Generalitat en un comunicat que ha destacat la necessitat de vacunar a tot l'alumnat major de 12 anys.

 

Foto: Salut intensificarà aquest mes de setembre la vacunació contra la Covid-19 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]