hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat que aquest any té com a lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible. Se celebrarà, com és habitual, del 16 al 22 de setembre i aquest any el lema vol fer un homenatge a les dificultats que ha experimentat el món durant la pandèmia de la Covid-19 i destacar que la mobilitat sostenible està estretament relacionada amb la seguretat de les persones. El programa d’activitats d’aquesta edició de la Setmana de la Mobilitat Europea inclou la gratuïtat del bus urbà, el dia sense cotxes, activitats amb l’alumnat de centres educatius i el tancament de la Rambla els dissabtes a la tarda, diumenges i festius com a mesura permanent.

Santa Perpètua torna a adherir-se a la Setmana de la Mobilitat Europea del 16 al 22 de setembre amb diferents accions. La regidora de Mobilitat i Transport de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Neus Garcia, ha fet una crida a utilitzar “hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric; que també permetran millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació”. També ha afegit que cal reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. La Regidoria de Mobilitat i Transport ha informat que enguany com a mesura permanent es tancarà la Rambla i estarà prohibit aparcar-hi els dissabtes a la tarda, els diumenges i festius entre els carrer de Pau Casals i de l’avinguda de Jacint Verdaguer. Aquesta acció es durà a terme a partir de l’11 de setembre. El programa d’activitats inclou el dia sense cotxes, que se celebrarà el 22 de setembre i durant el qual es tallarà la Rambla entre el carrer de Pau Casals i l’avinguda de Jacint Verdaguer i també el Passeig de la Florida entre l’Avinguda Onze de Setembre i el camí de la Granja. Aprofitant que la Rambla estarà tallada el dia 22 de setembre es pintarà al terra amb pintura termoplàstica dos jocs, un d’ells una xarranca; amb l’objectiu que els infants puguin jugar quan la via estigui tallada al trànsit els dissabtes a la tarda i festius. Una altra activitat que es porta a terme en el marc de la Setmana de la Mobilitat serà la gratuïtat del bus urbà entre el 16 i el 22 de setembre, ambdós inclosos, per incentivar la ciutadania a fer ús del transport públic. La Regidoria de Mobilitat i Transport ha anunciat que s’ha començat la redacció d’un Pla de Mobilitat per al període 2022-2028. El lema de la Setmana d’aquest any és Fes salut. Mou-te de manera sostenible a través del qual la Comissió Europea vol rendir un homenatge a les dificultats a les quals s’està enfrontant Europa, i també el món, des de l’inici de la pandèmia. L’eslògan vol destacar que la mobilitat sostenible està vinculada a la seguretat i la salut de les persones.

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat l’Ajuntament de Santa Perpètua també ha programat activitats per als escolars del municipi. La Policia Local organitza dues accions, d’una banda, l’activitat Fes salut, mou-te de manera sostenible i segura, adreçada a l’alumnat de 3r de Primària per promoure utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu. Aquesta es realitzarà al Parc Infantil de Trànsit els dies 16, 17, 20 i 21 de setembre. D’altra banda, també ha programat el 22 de setembre la xerrada Game Over, una activitat que oferiran els monitors de l’Institut Guttman a les 11 hores al Centre Cívic Can Folguera per l’alumnat de 1r de Batxillerat i que té com a objectiu sensibilitzar al col·lectiu jove sobre els comportaments responsables i prudents en la mobilitat. La Regidoria de Medi Ambient organitza també per l’últim dia de la Setmana de la Mobilitat l’activitat Al carrer tots hi pintem, adreçada a l’alumnat de 4t de Primària i amb l’objectiu que coneguin els diferents aspectes de la mobilitat sostenible. Una altra iniciativa serà Puja al Bus, un taller perquè l’alumnat de 5è de Primària conegui els dies 21 i 22 de setembre els serveis que ofereix el bus urbà, les seves parades i el seu recorregut al municipi.


Foto: la Rambla tancada al trànsit aquesta Festa Major / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]