hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes d’agost amb un total de 1.458 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 10 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada del 0,7%.

Segons informa l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local l’agost és el cinquè mes consecutiu de descens de l’atur, tot i que ho ha fet lleugerament si es compara la xifra amb els mesos de juny i juliol.

Si s’analitzen les dades per perfils al municipi, l’atur intermensual ha disminuït en el col·lectiu masculí un 2,7% mentre que ha crescut entre les dones. La població jove és la més afavorida pel descens de la desocupació, però l’atur ha crescut un 20% en els perfils universitaris. A més, ha caigut en els grups de treballadors de baixa qualificació.

Sobre el balanç interanual, l’Observatori afirma que a l’agost hi havia 198 persones aturades menys que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 12% menys de desocupats que a l’agost de l’any passat. Desenvolupament Local explica que, amb aquesta variació, Santa Perpètua es troba més a prop de recuperar els nivells d’aturs anteriors a la pandèmia.

Les persones afectades per expedients de regulació de l’ocupació figuren en el conjunt de demandants d’ocupació. Aquest col·lectiu, en acabar el mes d’agost, era de 2.580 persones, un 40,5% menys que fa un any. L’Observatori estima que a Santa Perpètua hi ha unes 800 persones, dins d’aquest grup, que es troben en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

L’agost és el sisè mes consecutiu de caiguda de les demandes d’ocupació al municipi, en termes intermensuals. La xifra és de 666 demandants menys que el juliol i es tradueix en una caiguda de l’11,5%.

 

Foto: Edifici de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]