hola

Santa Perpètua de Mogoda va tancar el mes d’agost amb un total de 1.458 persones desocupades inscrites a les Oficines de Treball de la Generalitat, 10 persones menys que el mes anterior, el que suposa una davallada del 0,7%.

Segons informa l’Observatori de la Regidoria de Desenvolupament Local l’agost és el cinquè mes consecutiu de descens de l’atur, tot i que ho ha fet lleugerament si es compara la xifra amb els mesos de juny i juliol.

Si s’analitzen les dades per perfils al municipi, l’atur intermensual ha disminuït en el col·lectiu masculí un 2,7% mentre que ha crescut entre les dones. La població jove és la més afavorida pel descens de la desocupació, però l’atur ha crescut un 20% en els perfils universitaris. A més, ha caigut en els grups de treballadors de baixa qualificació.

Sobre el balanç interanual, l’Observatori afirma que a l’agost hi havia 198 persones aturades menys que al mateix període del 2020. Això es tradueix en un 12% menys de desocupats que a l’agost de l’any passat. Desenvolupament Local explica que, amb aquesta variació, Santa Perpètua es troba més a prop de recuperar els nivells d’aturs anteriors a la pandèmia.

Les persones afectades per expedients de regulació de l’ocupació figuren en el conjunt de demandants d’ocupació. Aquest col·lectiu, en acabar el mes d’agost, era de 2.580 persones, un 40,5% menys que fa un any. L’Observatori estima que a Santa Perpètua hi ha unes 800 persones, dins d’aquest grup, que es troben en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

L’agost és el sisè mes consecutiu de caiguda de les demandes d’ocupació al municipi, en termes intermensuals. La xifra és de 666 demandants menys que el juliol i es tradueix en una caiguda de l’11,5%.

 

Foto: Edifici de Desenvolupament Local / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]