hola

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebrarà, com és habitual, del 16 al 22 de setembre i aquest any el lema 'Fes salut. Mou-te de manera sostenible' vol fer un homenatge a les dificultats que ha experimentat el món durant la pandèmia de la Covid-19 i destacar que la mobilitat sostenible està estretament relacionada amb la seguretat de les persones. L'Ajuntament de Santa Perpètua s'ha adherit un any més a aquests celebració perquè està convençut que cal continuar sensibilitzant i avançant en les polítiques europees d'una mobilitat més humana, eficient i menys contaminant, segons han afirmat fonts municipals.

La Regidoria de Mobilitat ha elaborat un programa d'activitats d'aquesta edició de la Setmana de la Mobilitat Europea que inclou la gratuïtat del bus urbà, el dia sense cotxes, activitats amb l'alumnat de centres educatius i el tancament de la Rambla els dissabtes a la tarda, diumenges i festius com a mesura permanent.

El cap de setmana passat va ser el primer del tancament tant al trànsit com a l'aparcament de la Rambla, en el tram entre el carrer de Pau Casals i l'avinguda de Jacint Verdaguer. L'Ajuntament ha instal·lat la senyalització que ho especifica i hi col·loca tanques. La Policia Local farà una tasca de sensibilització els primers caps de setmana, però si no es compleix amb la normativa es sancionarà els vehicles que circulin o que estacionin en aquest tram.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible comença demà dijous i fins al 22 de setembre el bus urbà serà gratuït. La regidora de Mobilitat, Neus Garcia, ha animat la ciutadania a conèixer aquest transport públic i ha afirmat que "la seva gratuïtat és també una manera d'agraïment als usuaris habituals".

El programa d'activitats inclou el dia sense cotxes, que se celebrarà el 22 de setembre i durant el qual es tallarà la Rambla entre el carrer de Pau Casals i l'avinguda de Jacint Verdaguer i també el Passeig de la Florida entre l'Avinguda Onze de Setembre i el camí de la Granja.

La Policia Local organitza dues accions, d'una banda, l'activitat Fes salut, mou-te de manera sostenible i segura, adreçada a l'alumnat de 3r de Primària per promoure utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu. Aquesta es realitzarà al Parc Infantil de Trànsit els dies 16, 17, 20 i 21 de setembre. D'altra banda, també ha programat el 22 de setembre la xerrada Game Over, una activitat que oferiran els monitors de l'Institut Guttman a les 11 hores al Centre Cívic Can Folguera per l'alumnat de 1r de Batxillerat i que té com a objectiu sensibilitzar al col·lectiu jove sobre els comportaments responsables i prudents en la mobilitat, com ha explicat Neus Garcia.

La Regidoria de Medi Ambient organitza també per l'últim dia de la Setmana de la Mobilitat l'activitat Al carrer tots hi pintem, adreçada a l'alumnat de 4t de Primària i amb l'objectiu que coneguin els diferents aspectes de la mobilitat sostenible. Neus Garcia ha apuntat que cada centre ha decidit on farà l'activitat.

Aprofitant que la Rambla estarà tallada el dia 22 es pintarà al terra amb pintura termoplàstica dos jocs, un d'ells una xarranca; la regidora de Mobilitat ha explicat que l'objectiu és que els infants puguin jugar quan la via estigui tallada al trànsit els dissabtes a la tarda i festius.

Precisament, sobre el tall de la Rambla dissabtes a la tarda, diumenge i festius, Neus Garcia, ha apuntat que vist que la ciutadania no respectava les tanques que es posaven per tallar el trànsit ara s'han posat altres senyalitzacions i es començarà a sancionar els vehicles que circulin o estacionen en el tram que es tancarà els dissabtes a la tarda, diumenges i festius.

 

Foto: El bus urbà serà gratuït del 16 al 22 de setembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]