hola

Ecoembes, entitat impulsora del projecte RECICLOS, ha instal·lat dos punts informatius per donar a conèixer aquest sistema que recompensa per reciclar ampolles de plàstic i llaunes. Els punts estan ubicats a la plaça de la Vila cantonada amb la Rambla i a la rotonda de la Font, entre el passeig de la Florida i el carrer de Pablo Picasso. Els informadors s'instal·laran divendres en horari de matí i tarda (de 10.30 a 14 i de 16 a 20.30) i dissabte al matí (de 10 a 14h) i aniran identificats amb una gorra i una samarreta de color groc i amb el distintiu de RECICLOS.

Més de 30 municipis de Catalunya ha implantat el sistema RECICLOS amb èxit d’acollida. Aquest projecte, que es va presentar dimecres a Santa Perpètua, vol contribuir a fomentar un consum responsable i racional d'aquest tipus d'envasos.

Per començar a participar l’usuari s’ha de registrat a la WebApp RECICLOS www.reciclos.com, dissenyada i gestionada per Ecoembes. L'organització ambiental recorda que no és una app i per tant l’usuari no es descarrega res al mòbil.

Un cop registrat a la WebApp, podrà optar a guanyar un màxim de deu RECICLOS a la setmana (es limita per no incentivar el consum). Per aconseguir-los, els usuaris han d’escanejar amb el mòbil el codi de barres d’una ampolla de plàstic o una llauna de beguda buida.

Un cop escanejats els codis de barres, les ampolles de plàstic i llaunes s’han de portar al contenidor groc més proper. En el moment de dipositar aquests envasos dins el contenidor, abans cal escanejar des de la web-app el codi QR que trobarà a la part frontal del contenidor. En aquest moment, la web-app valida l’acte de reciclatge i valida els RECICLOS guanyats per les llaunes i ampolles identificades prèviament.

Els RECICLOS aconseguits es poden bescanviar pels premis individuals per participar a un sorteig mensual d’un patinet elèctric, bicicleta, o estada en un hotel rural; i micro-sortejos setmanals de premis de valor més reduït. En cap cas s’obtenen premis directes. També hi ha la possibilitat de donar els RECICLOS a causes socials o mediambiental. En el cas de Santa Perpètua es destinen a la plantació de lledoners i salzes al Parc de la Ribera en el marc del projecte de naturalització de la riera de Caldes.


Foto: Punt informatiu de Reciclos situat a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]