hola

Ecoembes, entitat impulsora del projecte RECICLOS, ha instal·lat dos punts informatius per donar a conèixer aquest sistema que recompensa per reciclar ampolles de plàstic i llaunes. Els punts estan ubicats a la plaça de la Vila cantonada amb la Rambla i a la rotonda de la Font, entre el passeig de la Florida i el carrer de Pablo Picasso. Els informadors s'instal·laran divendres en horari de matí i tarda (de 10.30 a 14 i de 16 a 20.30) i dissabte al matí (de 10 a 14h) i aniran identificats amb una gorra i una samarreta de color groc i amb el distintiu de RECICLOS.

Més de 30 municipis de Catalunya ha implantat el sistema RECICLOS amb èxit d’acollida. Aquest projecte, que es va presentar dimecres a Santa Perpètua, vol contribuir a fomentar un consum responsable i racional d'aquest tipus d'envasos.

Per començar a participar l’usuari s’ha de registrat a la WebApp RECICLOS www.reciclos.com, dissenyada i gestionada per Ecoembes. L'organització ambiental recorda que no és una app i per tant l’usuari no es descarrega res al mòbil.

Un cop registrat a la WebApp, podrà optar a guanyar un màxim de deu RECICLOS a la setmana (es limita per no incentivar el consum). Per aconseguir-los, els usuaris han d’escanejar amb el mòbil el codi de barres d’una ampolla de plàstic o una llauna de beguda buida.

Un cop escanejats els codis de barres, les ampolles de plàstic i llaunes s’han de portar al contenidor groc més proper. En el moment de dipositar aquests envasos dins el contenidor, abans cal escanejar des de la web-app el codi QR que trobarà a la part frontal del contenidor. En aquest moment, la web-app valida l’acte de reciclatge i valida els RECICLOS guanyats per les llaunes i ampolles identificades prèviament.

Els RECICLOS aconseguits es poden bescanviar pels premis individuals per participar a un sorteig mensual d’un patinet elèctric, bicicleta, o estada en un hotel rural; i micro-sortejos setmanals de premis de valor més reduït. En cap cas s’obtenen premis directes. També hi ha la possibilitat de donar els RECICLOS a causes socials o mediambiental. En el cas de Santa Perpètua es destinen a la plantació de lledoners i salzes al Parc de la Ribera en el marc del projecte de naturalització de la riera de Caldes.


Foto: Punt informatiu de Reciclos situat a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]