hola

Santa Perpètua ha endegat una campanya solidària amb l'illa de La Palma. L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha anunciat que Santa Perpètua contribuirà amb un primer enviament de bufadores per eliminar el pols de lava que està ensorrant algunes teulades. El Consistori ha adquirit ja vint-i-cinc bufadores per un valor d'uns 7.000 euros que arribaran aquesta setmana o la vinent.

L'alcalde d'El Paso, Sergio Rodríguez, ha agraït aquest regal perquè "són unes eines molt necessàries per fer la neteja de les pols i les cendres" i ha puntualitzat que la situació es perllongarà en el temps. Rodríguez ha agraït que s'hagin fet els contactes des de Santa Perpètua per saber què era el més necessari hores d'ara.

La Junta de Portaveus va acordar posar en marxa una campa­nya solidària amb aquest municipi de La Palma, un dels més afectats per l'erupcio volcànica de Cumbre Vieja. Les alcaldies de Santa Perpètua i El Paso van parlar el 30 de setembre i van acordar centrar aquesta campanya en eines pràctiques per a la neteja de la pols de lava i les cendres que estan inundant carrers i edificis. Sergio Rodríguez ha explicat que cada dia estan fent equips de neteja formats per 30 o 40 persones per poder accedir sobretot a zones que s'havien desallotjat pel perill de la lava. "Les tasques són sobretot de treure la pols i la cendra per evitar l'esfondrament de teulades", segons ha afirmat l'alcalde El pes d'aquesta pols és molt i uns 15 cm poden pesar com un metre de neu.

A més d'aquest primer enviament, l'Ajuntament posa a l'abast un compte bancari (ES36 2100 5000 5302 0029 2698) i un codi de bizum (03880) per recollir les contribucions que la ciutadania vulgui fer per poder fer un segon enviament de bufadores, que s'adquiriran amb el fons que es recapti. L'Ajuntament destaca que les persones i empreses que vulguin desgravar-se la donació hauran d'identificar la transferència amb el seu NIF/CIF per tal de poder expedir el corresponent certificat. La vinculació amb El Paso és perquè al nostre municipi hi viu una veïna originària d'aquesta localitat canària. El transport entre Barcelona i La Palma es fa un cop setmanal. L'Ajuntament ha agraït la participació voluntària d'alguns ciutadans que s'han ofert a gestionar la logística i dur al Port les bufadores.

 

Foto: Erupció del volcà de Cumbre Vieja a l’illa de la Palma / Jairo Díaz

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]