hola

Santa Perpètua ha endegat una campanya solidària amb l'illa de La Palma. L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha anunciat que Santa Perpètua contribuirà amb un primer enviament de bufadores per eliminar el pols de lava que està ensorrant algunes teulades. El Consistori ha adquirit ja vint-i-cinc bufadores per un valor d'uns 7.000 euros que arribaran aquesta setmana o la vinent.

L'alcalde d'El Paso, Sergio Rodríguez, ha agraït aquest regal perquè "són unes eines molt necessàries per fer la neteja de les pols i les cendres" i ha puntualitzat que la situació es perllongarà en el temps. Rodríguez ha agraït que s'hagin fet els contactes des de Santa Perpètua per saber què era el més necessari hores d'ara.

La Junta de Portaveus va acordar posar en marxa una campa­nya solidària amb aquest municipi de La Palma, un dels més afectats per l'erupcio volcànica de Cumbre Vieja. Les alcaldies de Santa Perpètua i El Paso van parlar el 30 de setembre i van acordar centrar aquesta campanya en eines pràctiques per a la neteja de la pols de lava i les cendres que estan inundant carrers i edificis. Sergio Rodríguez ha explicat que cada dia estan fent equips de neteja formats per 30 o 40 persones per poder accedir sobretot a zones que s'havien desallotjat pel perill de la lava. "Les tasques són sobretot de treure la pols i la cendra per evitar l'esfondrament de teulades", segons ha afirmat l'alcalde El pes d'aquesta pols és molt i uns 15 cm poden pesar com un metre de neu.

A més d'aquest primer enviament, l'Ajuntament posa a l'abast un compte bancari (ES36 2100 5000 5302 0029 2698) i un codi de bizum (03880) per recollir les contribucions que la ciutadania vulgui fer per poder fer un segon enviament de bufadores, que s'adquiriran amb el fons que es recapti. L'Ajuntament destaca que les persones i empreses que vulguin desgravar-se la donació hauran d'identificar la transferència amb el seu NIF/CIF per tal de poder expedir el corresponent certificat. La vinculació amb El Paso és perquè al nostre municipi hi viu una veïna originària d'aquesta localitat canària. El transport entre Barcelona i La Palma es fa un cop setmanal. L'Ajuntament ha agraït la participació voluntària d'alguns ciutadans que s'han ofert a gestionar la logística i dur al Port les bufadores.

 

Foto: Erupció del volcà de Cumbre Vieja a l’illa de la Palma / Jairo Díaz

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]