hola

L'Hospital de Mollet ha ampliat les visites a l'àrea d'hospitalització sense restricció horària a un únic acompanyant que no presenti simptomatologia respiratòria i que mantingui sempre les normatives de seguretat tals com mascareta i rentat de mans, segons ha informat el centre aquest dimecres. La mesura s'ha adoptat a causa de l'estabilitat de la situació epidemiològica. L’Hospital de Mollet aquest 20 d'octubre informava que hi ha dues persones ingressades per Covid-19, i en els darrers set dies s'han donat dues altes i hi ha hagut una defunció.

Una persona de Santa Perpètua està hospitalitzada a causa de la Covid-19, la primera que es registra des de l'inici del mes d'octubre, segons el portal dadescovid.cat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
L'Índex de risc de contagi a Santa Perpètua és de 227 punts i la taxa de reproducció de la malaltia de 2,05. Des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat 3.027 casos al municipi i s'han registrat 60 defuncions. Pel que fa a persones vacunades contra la Covid-19, a Santa Perpètua hi ha 19.237 amb la pauta completa, 19.618 amb la primera dosi. I 160 amb la tercera dosi.

El 82,3% dels perpetuencs i perpetuenques majors de 12 anys ja tenen la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19, i gairebé el 84% disposen de la primera dosi. En els centres educatius també es registren 51 persones confinades de l'Escola Els Aigüerols que ha registrat 9 casos positius en els darrers deu dies, segons dades del 21 d'octubre del Departament d'Educació, que també informa d'una persona confinada a l'Escola bressol Can Folguera.
Salut ha realitzat des de l'inici de la pandèmia més de 29.800 proves PCRs i més de 16.000 test d'antígens a ciutadans de Santa Perpètua, de les quals han estat positives el 6,4%. L'edat mitjana dels contagiats se situa en 38,95 anys.
El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, canvis en les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya. La nova resolució, que entrarà en vigor aquest divendres 22 d’octubre i tindrà una vigència de quinze dies dies, introdueix novetats en els aforaments en les competicions esportives i el sector de l’oci nocturn. S'amplien els aforaments en instal·lacions esportives interiors, que fins ara era del 80%, passa al 100%. D’altra banda, l’aforament de l’oci nocturn interior i assimilats passa al 80% amb certificat COVID, quan fins ara era del 70%.

Els equipaments municipals com centres cívics, Pavelló d'Esports, l'EMA, o la Biblioteca han recuperat aquest mes la normalitat pel que fa als aforaments on es permet el 100% amb un ús correcte de la mascareta i l'aplicació de les mesures higièniques.

La Generalitat recorda que continuarà vigent, com fins ara, la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1h i les 6h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22h i les 6h. La Generalitat insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.


Foto: Hospital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]