hola

Santa Perpètua de Mogoda disposarà d'una nova instal·lació que combinarà la generació d'energia renovable i sostenible amb un nou espai per dur a terme activitats socials i culturals per part de l'Ajuntament i d'entitats. La futura pèrgola solar fotovoltaica es construirà al solar entre l'avinguda de l'Onze de Setembre i els carrers de Puig i Cadafalch i de García Nieto que s'utilitza com a aparcament. El predisseny de l'estructura permetrà el seu tancament lateral quan sigui necessari per realitzar esdeveniments com fires, festes i concerts.

Una comunitat energètica creada a través d'una pèrgola solar fotovoltaica és un dels projecte del Pacte de Ciutat, aprovat per unanimitat al Ple del mes de setembre, que ja disposa d'una partida pressupostària de 550.000 euros per tal d'encetar tots els estudis i tràmits. Aquesta nova infraestructura s'instal·larà en part del solar que actualment es dedica a estacionament entre l'avinguda de l'Onze de Setembre i els carrers de Puig i Cadafalch i de García Nieto.

La pèrgola que es diss­enyarà tindrà una superfície d'uns 1.500 m2 i, a més de la part energètica, suposarà un nou espai social municipal per celebrar esdeveniments com fires de Nadal, de Comerç, d'Entitats, trobades de la gent gran, concerts, o el mercat setmanal ambulant dels dijous en cas de pluja.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha afirmat que aquesta estructura tindrà un disseny que permetrà compatibilitzar el seu ús d'estacionament amb "un nou equipament de promoció de la cultura i la socialització de la ciutadania" i en aquests moments es podrà tancar la pèrgola per formar un recinte tancat. A més aquesta instal·lació serà modular i permetrà la seva futura ampliació, segons fonts municipals.

El projecte s'instal·larà a la zona més propera al centre educatiu públic actualment usat per l'Escola Els Aigüerols i anirà de carrer a carrer. Els estudis previs també preveuen la construcció d'un escenari fix que permetrà fer activitats i concerts i que eliminaran la necessitat de muntatges i desmuntatges amb materials propis o d'empreses externes.

Aquesta pèrgola serà un macroproductor energètic per subministrar energies renovables als equipaments municipals del voltants com són la Granja Soldevila, la Biblioteca, els equipaments esportius, també per reforçar l'equipament fotovoltaic instal·lat a l'Escola Bernat de Mogoda i fins i tot per, "generar una comunitat ciutadana d'energia si hi ha edificis que volguessin connectar-se i participar de l'excés d'energia que pugui produir la planta", segons ha avançat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, El projecte inclou també unes estacions de recàrrega de vehicle elèctric al carrer de Puig i Cadafalch.

Fa mesos que l'Ajuntament de Santa Perpètua treballa en aquest projecte des de diferents regidories i amb la participació també de la comunitat. Hernández ha subratllat que aquest és un del projectes que el Consistori vol presentar a la convocatòria de subvencions relacionada amb els Fons Europeus Next Generation. En les properes setmanes s'iniciarà el procés de licitació del projecte i l'Ajuntament treballa amb la idea que per a finals del proper estiu o inicis de tardor ja poguessin començar les obres.

Modificació de crèdits per valor de 2,1 milions d'euros


El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en la sessió del 14 d'octubre va aprovar un expedient de modificació de crèdits per valor de 2.122.955,97 euros. Aquests diners es destinaran, entre d'altres, a projectes definits en el Pacte de ciutat aprovat pel Ple.

En concret, s'han destinat 550.000 euros per a la comunitat energètica de la pèrgola solar fotovoltaica del carrer de Puig i Cadafalch. Però també 981.850 euros al projecte d'eixos cívics i comercials per a la pacificació del trànsit al municipi i 530.000 euros per a les obres i la museïtzació del Vapor.

El tinent d'alcaldia de l'Àrea de presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va explicar que "alguns dels projectes del Pacte de Ciutat obtenen ja crèdit per poder començar amb la seva execució".

 

Foto: La pèrgola s’instal·larà en una part del solar de l’actual aparcament del carrer de García Nieto / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]