hola

La Regidoria d'Educació ja ha posat en marxa el Programa d'Acompanyament Educatiu (PAE), un servei que dona suport als infants, joves i famílies que els equips docents consideren que necessiten acompanyament educatiu per ajudar-los en el seu desenvolupament acadèmic. Aquest programa és una acció socioeducativa de suport a la tasca escolar per a l'alumnat que es troba en una situació de desavantatge amb l'objectiu que "pugui adquirir hàbits d’estudi i tècniques d’organització i estudi, afavorir una actitud positiva envers l’aprenentatge, col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques i promoure l’ús de la llengua catalana com a instrument de comunicació, l’aprenentatge i la cohesió social", tal com explica la Regidoria.

L'equip del PAE està format per sis persones educadores i sis persones tècniques d'integració social. Els membres han realitzat una formació d'inici de curs i ja es troben programant, organitzant i planificant totes les activitats que es duran a terme aquest curs.

Així, fa unes setmanes l'equip va fer un curs de robòtica per disposar d'aquesta eina com a recurs educatiu per ensenyar a programar i fer robòtica a infants i joves. Des de la Regidoria expliquen que "ha estat un curs pràctic amb consells per després ensenyar a partir d'eines com Scratch, Edison i Makey Makey".

Els centres educatius que participaran en aquest servei municipal són les escoles Bernat de Mogoda, Els Aigüerols, Santa Perpètua, l'Institut Escola Santiga i els instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns. L'equip del PAE intervé a les tardes, fora de l'horari escolar.

Educació detalla que 104 infants i adolescents d'aquests centres educatius són beneficiaris d'aquest programa i l'Ajuntament "considera una línia estratègica, dintre de la seva política educativa, l’atenció, suport i acompanyament a l’alumnat amb dificultats acadèmiques i escolars amb l’objectiu que puguin seguir, amb normalitat, un itinerari formatiu i acadèmic".

 

Foto: Curs de robòtica que ha realitzat l’equip del PAE / Regidoria d'Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]