hola

La Regidoria d'Educació ja ha posat en marxa el Programa d'Acompanyament Educatiu (PAE), un servei que dona suport als infants, joves i famílies que els equips docents consideren que necessiten acompanyament educatiu per ajudar-los en el seu desenvolupament acadèmic. Aquest programa és una acció socioeducativa de suport a la tasca escolar per a l'alumnat que es troba en una situació de desavantatge amb l'objectiu que "pugui adquirir hàbits d’estudi i tècniques d’organització i estudi, afavorir una actitud positiva envers l’aprenentatge, col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques i promoure l’ús de la llengua catalana com a instrument de comunicació, l’aprenentatge i la cohesió social", tal com explica la Regidoria.

L'equip del PAE està format per sis persones educadores i sis persones tècniques d'integració social. Els membres han realitzat una formació d'inici de curs i ja es troben programant, organitzant i planificant totes les activitats que es duran a terme aquest curs.

Així, fa unes setmanes l'equip va fer un curs de robòtica per disposar d'aquesta eina com a recurs educatiu per ensenyar a programar i fer robòtica a infants i joves. Des de la Regidoria expliquen que "ha estat un curs pràctic amb consells per després ensenyar a partir d'eines com Scratch, Edison i Makey Makey".

Els centres educatius que participaran en aquest servei municipal són les escoles Bernat de Mogoda, Els Aigüerols, Santa Perpètua, l'Institut Escola Santiga i els instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns. L'equip del PAE intervé a les tardes, fora de l'horari escolar.

Educació detalla que 104 infants i adolescents d'aquests centres educatius són beneficiaris d'aquest programa i l'Ajuntament "considera una línia estratègica, dintre de la seva política educativa, l’atenció, suport i acompanyament a l’alumnat amb dificultats acadèmiques i escolars amb l’objectiu que puguin seguir, amb normalitat, un itinerari formatiu i acadèmic".

 

Foto: Curs de robòtica que ha realitzat l’equip del PAE / Regidoria d'Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]