hola

La Regidoria d'Educació ja ha posat en marxa el Programa d'Acompanyament Educatiu (PAE), un servei que dona suport als infants, joves i famílies que els equips docents consideren que necessiten acompanyament educatiu per ajudar-los en el seu desenvolupament acadèmic. Aquest programa és una acció socioeducativa de suport a la tasca escolar per a l'alumnat que es troba en una situació de desavantatge amb l'objectiu que "pugui adquirir hàbits d’estudi i tècniques d’organització i estudi, afavorir una actitud positiva envers l’aprenentatge, col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques i promoure l’ús de la llengua catalana com a instrument de comunicació, l’aprenentatge i la cohesió social", tal com explica la Regidoria.

L'equip del PAE està format per sis persones educadores i sis persones tècniques d'integració social. Els membres han realitzat una formació d'inici de curs i ja es troben programant, organitzant i planificant totes les activitats que es duran a terme aquest curs.

Així, fa unes setmanes l'equip va fer un curs de robòtica per disposar d'aquesta eina com a recurs educatiu per ensenyar a programar i fer robòtica a infants i joves. Des de la Regidoria expliquen que "ha estat un curs pràctic amb consells per després ensenyar a partir d'eines com Scratch, Edison i Makey Makey".

Els centres educatius que participaran en aquest servei municipal són les escoles Bernat de Mogoda, Els Aigüerols, Santa Perpètua, l'Institut Escola Santiga i els instituts Estela Ibèrica i Rovira-Forns. L'equip del PAE intervé a les tardes, fora de l'horari escolar.

Educació detalla que 104 infants i adolescents d'aquests centres educatius són beneficiaris d'aquest programa i l'Ajuntament "considera una línia estratègica, dintre de la seva política educativa, l’atenció, suport i acompanyament a l’alumnat amb dificultats acadèmiques i escolars amb l’objectiu que puguin seguir, amb normalitat, un itinerari formatiu i acadèmic".

 

Foto: Curs de robòtica que ha realitzat l’equip del PAE / Regidoria d'Educació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]