hola

Les obres d'urbanització del camí de la Granja estan a punt de finalitzar. L'Ajuntament estima que els treballs acabaran el 30 d'octubre, encara que mancarà la plantació de vegetació al novembre i restarà pendent un tram d'obra que no es podrà fer fins que la companyia de gas no realitzi el desviament de la seva infraestructura.

El projecte s'ha adaptat a les noves necessitats que comporta la nova estació de Rodalies i millora la intermodalitat de transport d'aquest espai amb noves parades d'autobús i altres millores de mobilitat. Isabel Garcia, en el programa Línia Directa amb l'alcaldessa, va recordar que l'entrada en servei de l'estació no està supeditada a la finalització de les obres i que la decisió depèn d'ADIF.

El projecte inicial d'urbanit­zació s'ha modificat en la cruïlla del camí de la Granja amb el passeig de la Florida. El tram de passeig situat entre el camí i la rotonda de l'Espai del Pensament quedarà dissenyat de la mateixa manera que l'actual tram des de l'avinguda de l'Onze de Setembre i el camí de la Granja, amb la calçada a un costat, segons han informat des de Serveis Urbans, Mobilitat i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Actualment aquest tram disposa d'un passeig central que separa la calçada d'un sentit i un altre de la circulació. L'actuació, a més, permetrà que els vehicles puguin realitzar un canvi de sentit en la rotonda de l'Espai del Pensament, maniobra que ara no és possible ja que existeix la vorera central. Aquesta modificació també comporta traslladar la vorera de sota del pont de la línia ferroviària així com dos punts de llum. Aquesta setmana s'ha realitzat la pavimentació del camí en el tram entre la Granja Soldevila i l'avinguda de Jacint Verdaguer.

L'Ajuntament de Santa Perpètua va adjudicar aquests treballs, que es van dividir en tres lots, a l'empresa Contratas Vilor i sumen gairebé 900.000 euros. El consistori ha rebut una subvenció per a les fases 1 i 2 d'aquest projecte de 322.018,65 euros del Programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible (MOVES II), convocat pel Govern de l'Estat i gestionat per la Generalitat de Catalunya. Aquest programa subvenciona el 50% d'aquestes dues fases i té per objectiu fomentar l'ús de les energies renovables i reduir les emissions de CO2. També s'ha demanat a la Diputació de Barcelona una subvenció per un import de 549.719.56 euros per a les tres fases d'aquest projecte.

 

Foto: Mancarà la plantació de vegetació al novembre i restarà pendent un tram d'obra / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]