hola

Les obres d'urbanització del camí de la Granja estan a punt de finalitzar. L'Ajuntament estima que els treballs acabaran el 30 d'octubre, encara que mancarà la plantació de vegetació al novembre i restarà pendent un tram d'obra que no es podrà fer fins que la companyia de gas no realitzi el desviament de la seva infraestructura.

El projecte s'ha adaptat a les noves necessitats que comporta la nova estació de Rodalies i millora la intermodalitat de transport d'aquest espai amb noves parades d'autobús i altres millores de mobilitat. Isabel Garcia, en el programa Línia Directa amb l'alcaldessa, va recordar que l'entrada en servei de l'estació no està supeditada a la finalització de les obres i que la decisió depèn d'ADIF.

El projecte inicial d'urbanit­zació s'ha modificat en la cruïlla del camí de la Granja amb el passeig de la Florida. El tram de passeig situat entre el camí i la rotonda de l'Espai del Pensament quedarà dissenyat de la mateixa manera que l'actual tram des de l'avinguda de l'Onze de Setembre i el camí de la Granja, amb la calçada a un costat, segons han informat des de Serveis Urbans, Mobilitat i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Actualment aquest tram disposa d'un passeig central que separa la calçada d'un sentit i un altre de la circulació. L'actuació, a més, permetrà que els vehicles puguin realitzar un canvi de sentit en la rotonda de l'Espai del Pensament, maniobra que ara no és possible ja que existeix la vorera central. Aquesta modificació també comporta traslladar la vorera de sota del pont de la línia ferroviària així com dos punts de llum. Aquesta setmana s'ha realitzat la pavimentació del camí en el tram entre la Granja Soldevila i l'avinguda de Jacint Verdaguer.

L'Ajuntament de Santa Perpètua va adjudicar aquests treballs, que es van dividir en tres lots, a l'empresa Contratas Vilor i sumen gairebé 900.000 euros. El consistori ha rebut una subvenció per a les fases 1 i 2 d'aquest projecte de 322.018,65 euros del Programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible (MOVES II), convocat pel Govern de l'Estat i gestionat per la Generalitat de Catalunya. Aquest programa subvenciona el 50% d'aquestes dues fases i té per objectiu fomentar l'ús de les energies renovables i reduir les emissions de CO2. També s'ha demanat a la Diputació de Barcelona una subvenció per un import de 549.719.56 euros per a les tres fases d'aquest projecte.

 

Foto: Mancarà la plantació de vegetació al novembre i restarà pendent un tram d'obra / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS
30 Nov 2023 11:48 - RedaccióSanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es van concentrar aquest dimecres 29 de novembre a les 14 hores davant [ ... ]

Santa Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera
30 Nov 2023 11:04 - RedaccióSanta Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera

Ahir dimecres 29 de novembre va entrar en vigor una nova etapa, no prevista inicialment, de la situació [ ... ]

L'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina
30 Nov 2023 11:21 - RedaccióL'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental [ ... ]