hola

Les obres d'urbanització del camí de la Granja estan a punt de finalitzar. L'Ajuntament estima que els treballs acabaran el 30 d'octubre, encara que mancarà la plantació de vegetació al novembre i restarà pendent un tram d'obra que no es podrà fer fins que la companyia de gas no realitzi el desviament de la seva infraestructura.

El projecte s'ha adaptat a les noves necessitats que comporta la nova estació de Rodalies i millora la intermodalitat de transport d'aquest espai amb noves parades d'autobús i altres millores de mobilitat. Isabel Garcia, en el programa Línia Directa amb l'alcaldessa, va recordar que l'entrada en servei de l'estació no està supeditada a la finalització de les obres i que la decisió depèn d'ADIF.

El projecte inicial d'urbanit­zació s'ha modificat en la cruïlla del camí de la Granja amb el passeig de la Florida. El tram de passeig situat entre el camí i la rotonda de l'Espai del Pensament quedarà dissenyat de la mateixa manera que l'actual tram des de l'avinguda de l'Onze de Setembre i el camí de la Granja, amb la calçada a un costat, segons han informat des de Serveis Urbans, Mobilitat i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Actualment aquest tram disposa d'un passeig central que separa la calçada d'un sentit i un altre de la circulació. L'actuació, a més, permetrà que els vehicles puguin realitzar un canvi de sentit en la rotonda de l'Espai del Pensament, maniobra que ara no és possible ja que existeix la vorera central. Aquesta modificació també comporta traslladar la vorera de sota del pont de la línia ferroviària així com dos punts de llum. Aquesta setmana s'ha realitzat la pavimentació del camí en el tram entre la Granja Soldevila i l'avinguda de Jacint Verdaguer.

L'Ajuntament de Santa Perpètua va adjudicar aquests treballs, que es van dividir en tres lots, a l'empresa Contratas Vilor i sumen gairebé 900.000 euros. El consistori ha rebut una subvenció per a les fases 1 i 2 d'aquest projecte de 322.018,65 euros del Programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible (MOVES II), convocat pel Govern de l'Estat i gestionat per la Generalitat de Catalunya. Aquest programa subvenciona el 50% d'aquestes dues fases i té per objectiu fomentar l'ús de les energies renovables i reduir les emissions de CO2. També s'ha demanat a la Diputació de Barcelona una subvenció per un import de 549.719.56 euros per a les tres fases d'aquest projecte.

 

Foto: Mancarà la plantació de vegetació al novembre i restarà pendent un tram d'obra / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]