hola

Avui se celebrarà la segona i última sessió de la 12ena edició del cicle de Xerrades sobre seguretat i consum que organitza la Regidoria de Consum de l'Ajuntament de Santa Perpètua, a través de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). Aquesta activitat s'organitza amb la col·laboració de la Policia Local de Santa Perpètua i els Mossos d'Esquadra i està adreçada a persones consumidores.

Aquestes sessions informatives tenen l'objectiu d'assessorar per evitar estafes i robatoris, a més de consells de la policia de proximitat i de donar recomanacions i planificar les dates nadalenques i promoure un consum responsable.
La xerrada d'avui començarà a les 15.15 hores al Centre Cívic La Creueta en el marc de les hores del cafè de la Xarxa de Centres Cívics. Recordem que és recomanable trucar per l'aforament.La tècnica de Consum, Sònia Rodríguez, apunta que en aquesta xerrada es parlarà, entre d'altres, de la darrera estafa detectada relacionada amb la Seguretat Social.

La primera sessió va tenir lloc el 14 d'octubre i va anar molt bé amb una bona afluència de públic.

Noves tarifes del gas

D'altra banda, l'OMIC informa que aquest mes d'octubre han entrat en vigor les noves tarifes de gas, amb l’objectiu de fomentar un consum més eficient i responsable, d’acord amb les exigències de la Unió Europea (UE). La Comissió Nacional del Mercat i la Competència ha desenvolupat una nova metodologia per al càlcul dels peatges i cànons de transport, xarxes locals i regasificació de gas natural.

La tècnica de l'OMIC, Sònia Rodríguez, ha explicat que ara canvien els peatges d’accés i càrrecs del sistema, que amb aquesta nova metodologia, passaran a cobrar-se per separat i en l’àmbit del consum domèstic estarà reflectit en tres tarifes diferents.

Una llar que consumeix fins a 15.000 kWh de gas a l’any (la majoria de petits consumidors) fins ara pagava el mateix peatge que una llar que consumia 50.000 kWh/any però amb aquest canvi, pagarà menys.
Rodríguez ha subratllat que els consumidors no han de fer res i que la seva empresa comercialitzadora de gas ha de canviar la tarifa segons el consum fet durant el darrer any.

El canvi de tarifa el farà l’empresa distribuïdora de forma automàtica i el consumidor no ha de realitzar cap gestió. A partir del proper any, l’empresa distribuïdora realitzarà anualment la revisió de la tarifa, i si cal un canvi de tarifa el realitzarà de forma automàtica.


Foto: Oficina de l'OMIC / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]