hola

Una unitat mòbil de contaminació atmosfèrica ja es troba analitzant els nivells i paràmetres relatius a la contaminació del barri de Can Filuà. La Diputació de Barcelona ha instal·lat a la plaça de la República aquesta estació automàtica per analitzar la quantitat de contaminants que hi ha a la zona. L'Ajuntament ha demanat aquest recurs perquè al municipi només hi ha una unitat fixa de control i les que són mòbils, com la instal·lada recent­ment, permeten saber quina és la qualitat d'aire en espais que no disposen de vigilància continuada.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l'Ajuntament, Sergi Hernández, explica que l'objectiu d'aquestes estacions de mesura és "tenir un control constant sobre els contaminants atmosfèrics de la nostra ciutat i controlar que les dades recopilades siguin homogènies amb l'estació de mesura fixa". Hernández destaca que aquesta unitat fixa, que està situada entre l'Avinguda Canalis i l'Avinguda Girona, ha ajudat a "poder demostrar i identificar el nostre principal contaminador, l'AP-7, que genera el 70% de la contaminació de Santa Perpètua. Per aquest motiu, l'Ajuntament treballa per aconseguir la reducció de velocitat a 80km/h, fet que suposaria una reducció considerable dels contaminants". Les dades que s'obtenen de l'estudi que fa la unitat mòbil s'envien a la central on un especialista analista el comportament i la validesa.

 

Foto: Unitat mòbil de contaminació a la plaça de la República / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS
30 Nov 2023 11:48 - RedaccióSanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es van concentrar aquest dimecres 29 de novembre a les 14 hores davant [ ... ]

Santa Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera
30 Nov 2023 11:04 - RedaccióSanta Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera

Ahir dimecres 29 de novembre va entrar en vigor una nova etapa, no prevista inicialment, de la situació [ ... ]

L'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina
30 Nov 2023 11:21 - RedaccióL'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental [ ... ]