hola

El Consell de Ministres ha aprovat un nou paquet de mesures urgents en matèria d'energia per a la protecció dels consumidors vulnerables davant l'actual conjuntura de preus elevats del gas i l'electricitat, per introduir més transparència als mercats d'energia, a fi de facilitar la presa de decisions, i per ajudar la indústria a formalitzar contractes de subministrament d'electricitat a llarg termini.

El descompte a la factura de la llum atorgat pel bo social als consumidors vulnerables creixerà de l'actual 25% al ​​60% -del 40% al 70% en el cas dels vulnerables severs- fins al 31 de març de 2022, i es duplicarà el pressupost per al bo social tèrmic durant aquest 2021 i arribarà als 202,5 ​​milions d'euros.

El bo social contempla descomptes a la factura elèctrica regulada (PVPC) per als consumidors amb rendes baixes o amb circumstàncies especials –com rebre una pensió mínima, estar desocupat o inclòs en un ERTE– del 25% en el cas dels vulnerables i del 40 % en el cas dels vulnerables severs. Ara, la norma aprovada ahir pel Consell de Ministres eleva aquests llindars de descompte, fins al 60% en el cas dels consumidors vulnerables i fins al 70% en el cas dels vulnerables severs, fins al 31 de març del 2022, segons ha informat la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

Els perceptors del bo social elèctric també reben el bo social tèrmic, una ajuda directa de 25 a 124 euros en funció de la zona climàtica on visquin per cobrir els costos de la calefacció, la cuina i l'aigua calenta sanitària. Ara s'incrementa la quantitat mínima a cobrar per part d'aquests consumidors a 35 euros, i s'ha duplicat el pressupost assignat a aquest efecte durant aquest 2021 amb 100 milions addicionals.

Les noves mesures aprovades estableixen també que les comercialitzadores elèctriques i gasistes hauran d'informar els seus clients sobre qualsevol intenció de modificar les condicions del contracte almenys un mes abans que aquesta intenció es materialitzi. A més, a les comunicacions relatives a la modificació dels contractes, les comercialitzadores hauran d'incloure una comparativa dels preus aplicats abans i després de la revisió, així com una estimació del cost anual del subministrament abans i després de la revisió.

D'altra banda del 25 al 29 d'octubre se celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, L'Institut catalaà de l'Energia (ICAEN) assenyala que és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic.


Foto: El nou bo social de protecció als consumidors vulnerables s'incrementa / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]