hola

El Consell de Ministres ha aprovat un nou paquet de mesures urgents en matèria d'energia per a la protecció dels consumidors vulnerables davant l'actual conjuntura de preus elevats del gas i l'electricitat, per introduir més transparència als mercats d'energia, a fi de facilitar la presa de decisions, i per ajudar la indústria a formalitzar contractes de subministrament d'electricitat a llarg termini.

El descompte a la factura de la llum atorgat pel bo social als consumidors vulnerables creixerà de l'actual 25% al ​​60% -del 40% al 70% en el cas dels vulnerables severs- fins al 31 de març de 2022, i es duplicarà el pressupost per al bo social tèrmic durant aquest 2021 i arribarà als 202,5 ​​milions d'euros.

El bo social contempla descomptes a la factura elèctrica regulada (PVPC) per als consumidors amb rendes baixes o amb circumstàncies especials –com rebre una pensió mínima, estar desocupat o inclòs en un ERTE– del 25% en el cas dels vulnerables i del 40 % en el cas dels vulnerables severs. Ara, la norma aprovada ahir pel Consell de Ministres eleva aquests llindars de descompte, fins al 60% en el cas dels consumidors vulnerables i fins al 70% en el cas dels vulnerables severs, fins al 31 de març del 2022, segons ha informat la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

Els perceptors del bo social elèctric també reben el bo social tèrmic, una ajuda directa de 25 a 124 euros en funció de la zona climàtica on visquin per cobrir els costos de la calefacció, la cuina i l'aigua calenta sanitària. Ara s'incrementa la quantitat mínima a cobrar per part d'aquests consumidors a 35 euros, i s'ha duplicat el pressupost assignat a aquest efecte durant aquest 2021 amb 100 milions addicionals.

Les noves mesures aprovades estableixen també que les comercialitzadores elèctriques i gasistes hauran d'informar els seus clients sobre qualsevol intenció de modificar les condicions del contracte almenys un mes abans que aquesta intenció es materialitzi. A més, a les comunicacions relatives a la modificació dels contractes, les comercialitzadores hauran d'incloure una comparativa dels preus aplicats abans i després de la revisió, així com una estimació del cost anual del subministrament abans i després de la revisió.

D'altra banda del 25 al 29 d'octubre se celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, L'Institut catalaà de l'Energia (ICAEN) assenyala que és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic.


Foto: El nou bo social de protecció als consumidors vulnerables s'incrementa / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]