hola

La Regidoria d'Igualtat i Drets Civils de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, amb el suport de la Regidoria de Comerç, impulsa el projecte Espais Liles, un programa de caràcter comunitari de sensibilització i conscienciació, que vol involucrar als comerços de Santa Perpètua, per contribuir a l'erradicació de la violència vers les dones.

Els comerços que manifestin el seu interès a participar al projecte es distingiran com a espais lliures de violència masclista, per tal de donar resposta a l'assetjament al carrer. Aquests espais tindran un adhesiu, que indicarà que són un lloc on aixoplugar-se immediatament després d'una agressió masclista a la via pública.

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, explica que "aquests punts liles el que fan és acollir les persones que puguin patir en aquell moment qualsevol tipus d'assetjament" i afegeix que "no només parlem de dones que estiguin patint violència a la llar sinó que també donem cobertura al col·lectiu LGTBI o dona que pugui sentir-se en un moment donat assetjada". La idea, explica la regidora, és que tinguin "un comerç amic" on l'acullin i on el o la comerciant "no farà res que la víctima no vulgui".

L'Ajuntament ja ha celebrat una primera sessió informativa per explicar el projecte i una quinzena de comerços s'han interessat. La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, ha manifestat la seva satisfacció per l'acollida que ha tingut la iniciativa, "ja que en una primera trucada entre 14-15 comerços s'han inscrit i hi tornarem a insistir ja que alguns s'han interessat però no s'han apuntat al projecte" i ha afegit que "en breu arribarem a més comerços", ja que resta obert a qualsevol establiment del municipi que es vulgui adherir.

D'altra banda, la regidora de Comerç, Neus Garcia, ha destacat que el projecte ha tingut una bona rebuda i els comerços "estan distribuïts per diferents indrets del municipi". Ha afegit que "són punts de suport, d'acollida i no d'actuació" i ha desitjat que aquests Espais Liles "no s'hagin d'utilitzar mai però si és necessari que hi siguin".

Els comerciants implicats han rebut formació on s'explica el protocol d'actuació on recull què han de fer i què no s'ha de fer en cas d'acollida d'una víctima d'assetjament.

Les regidores d'Igualtat i de Comerç ja han visitat els comerços adherits al projecte i han lliurat el distintiu que els acredita com a Espai Lila, que els establiments han col·locat en llocs visibles.

 

Foto: Les regidores de Salut i Igualtat i de Comerç, en un establiment col·laborador / Reg. d’Igualtat

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]