hola

La Regidoria d'Igualtat i Drets Civils de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, amb el suport de la Regidoria de Comerç, impulsa el projecte Espais Liles, un programa de caràcter comunitari de sensibilització i conscienciació, que vol involucrar als comerços de Santa Perpètua, per contribuir a l'erradicació de la violència vers les dones.

Els comerços que manifestin el seu interès a participar al projecte es distingiran com a espais lliures de violència masclista, per tal de donar resposta a l'assetjament al carrer. Aquests espais tindran un adhesiu, que indicarà que són un lloc on aixoplugar-se immediatament després d'una agressió masclista a la via pública.

La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, explica que "aquests punts liles el que fan és acollir les persones que puguin patir en aquell moment qualsevol tipus d'assetjament" i afegeix que "no només parlem de dones que estiguin patint violència a la llar sinó que també donem cobertura al col·lectiu LGTBI o dona que pugui sentir-se en un moment donat assetjada". La idea, explica la regidora, és que tinguin "un comerç amic" on l'acullin i on el o la comerciant "no farà res que la víctima no vulgui".

L'Ajuntament ja ha celebrat una primera sessió informativa per explicar el projecte i una quinzena de comerços s'han interessat. La regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, ha manifestat la seva satisfacció per l'acollida que ha tingut la iniciativa, "ja que en una primera trucada entre 14-15 comerços s'han inscrit i hi tornarem a insistir ja que alguns s'han interessat però no s'han apuntat al projecte" i ha afegit que "en breu arribarem a més comerços", ja que resta obert a qualsevol establiment del municipi que es vulgui adherir.

D'altra banda, la regidora de Comerç, Neus Garcia, ha destacat que el projecte ha tingut una bona rebuda i els comerços "estan distribuïts per diferents indrets del municipi". Ha afegit que "són punts de suport, d'acollida i no d'actuació" i ha desitjat que aquests Espais Liles "no s'hagin d'utilitzar mai però si és necessari que hi siguin".

Els comerciants implicats han rebut formació on s'explica el protocol d'actuació on recull què han de fer i què no s'ha de fer en cas d'acollida d'una víctima d'assetjament.

Les regidores d'Igualtat i de Comerç ja han visitat els comerços adherits al projecte i han lliurat el distintiu que els acredita com a Espai Lila, que els establiments han col·locat en llocs visibles.

 

Foto: Les regidores de Salut i Igualtat i de Comerç, en un establiment col·laborador / Reg. d’Igualtat

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'APP de la zona vermella registra més de 3.500 estacionaments durant les tres primeres setmanes
29 Nov 2023 09:38 - RedaccióL'APP de la zona vermella registra més de 3.500 estacionaments durant les tres primeres setmanes

Durant les tres primeres setmanes de funcionament de l'app de la zona vermella i de la zona de càrrega [ ... ]

Santa Perpètua rep una subvenció per iniciar el Pla Educatiu d'Entorn
29 Nov 2023 11:08 - RedaccióSanta Perpètua rep una subvenció per iniciar el Pla Educatiu d'Entorn

Santa Perpètua està en disposició d'iniciar al Pla Educatiu d'Entorn després de rebre la subvenció [ ... ]

El Gran Recapte recull gairebé 3.000 quilos d'aliments
28 Nov 2023 13:09 - RedaccióEl Gran Recapte recull gairebé 3.000 quilos d'aliments

El Gran Recapte d'Aliments va aconseguir gairebé 3.000 quilos en la donació física que es va realitzar [ ... ]