hola

 

L’Hospital de Mollet de la Fundació Sanitària Mollet ha guanyat el premi Plata en la categoria de Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals dels International Awards 2021 en el marc del 44è Congrés Internacionals d’Hospital que organitza la International Hospital Federation (IHF) i la Unió Catalana d’Hospitals (UCH). El centre sanitari ha informat que "malgrat que l’activitat i el nombre de professionals de l’Hospital de Mollet s’ha incrementat un 100% en 10 anys, el centre ha reduït el consum d’electricitat global en un 15%, de gas en un 13%, d’aigua en un 18% i les emissions de CO2 en un 71%"

El projecte Green Hospital de la Fundació Sanitària Mollet s’inicia amb la construcció del nou Hospital de Mollet i consta de diferents projectes clau com la instal·lació de 1.368 plaques fotovoltaiques a la coberta de l’hospital que proporcionen el 12,5% del total de l’energia que consumeix l’hospital i permet un estalvi de 120 tones de CO2 equivalent a plantar un arbre cada dia. També una arquitectura sostenible i patis de llums que proporcionen llum natural a tot el centre i redueixen el consum energètic d’il·luminació en un 40%; un sostre radiant i cobertes sostenibles que permeten l’aïllament tèrmic i el control acústic; l'energia geotèrmica a través de 148 pous de 146 metres de profunditat que redueixen el consum energètic de climatització en un 30%; el 100% d’energia elèctrica renovable i un projecte de reciclatge i gestió de residus que ha permès en 10 anys passar de 9 a 29 tipus de residus que es segreguen i gestionen.
Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet, ha expressat que "l'objectiu de l’FSM és aconseguir que properament la nostra petjada de carboni sigui del 0%" i afegeix que "la cultura verda ha de formar part de la estratègia i impregnar l’estructura i els processos”.

Aquest guardó s’emmarca dins dels IHF Awards 2021 amb un Comitè format per líders en l’àmbit de la salut a nivell mundial amb sis categories i més de 250 participants de 38 països diferents. La categoria dels Ashikaga-Nikken Excellence Award for Green Hospitals reconeix a hospitals i organitzacions en l’àmbit de la salut que promouen iniciatives de sostenibilitat mediambiental en la qual el premi Or ha estat un centre de Canadà.


Foto: L'Hospital de Mollet ha rebut un nou reconeixement internacional / FSM

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]