hola

El Consell Infantil Municipal (CIM) treballarà aquest curs el tema Assetjament escolar. Avui tindrà lloc la primera sessió a les 17.15 h al Centre Cívic El Vapor i així és donarà la primera novetat que serà la tornada a la presencialitat d'aquesta activitat. Un total de 633 alumnes de cinquè i sisè de Primària de les set escoles locals reflexionaran sobre aquest tema. Aquest serà el tercer curs en el qual participarà a l'activitat l'alumnat de 6è que ja té l'experiència del curs anterior amb l'alumnat de 5è i que es va instaurar fa dos cursos.

A la primera trobada a més dels representants escollits per cada grup-classe, està prevista la participació dels membres perpetuencs al Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC), Jara Egea i Jordi Gómez. La Regidoria d'Educació ha previst més trobades al llarg del curs. En aquestes sessions, els infants desenvolupen un seguit d’activitats per conèixer l’opinió dels seus companys i companyes i famílies, formar una de pròpia, i formular propostes d’actuació sobre el tema que constitueix l’encàrrec. Les reunions del Consell són coordinades per un equip de dinamització que té per missió donar suport a les persones participants a l’hora de formular les seves propostes i fer d’enllaç entre elles i l’Ajuntament. Cap a final de curs es celebrarà el Ple del Consell Infantil Municipal on es presentaran les propostes al Consistori.

El Consell Infantil Municipal de Santa Perpètua és un òrgan consultiu de l’Ajuntament. La seva funció és fer visible als responsables polítics l’opinió dels infants sobre la realitat que els envolta per tal que sigui tinguda en compte a l’hora de prendre decisions.

El regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que el tema de l'assetjament escolar que tractarà el CIM aquest curs és un aspecte demandat per l'alumnat el curs anterior i davant del gran desconeixement de com detectar i com actuar.
García ha subratllat que el CIM "sempre és una font d'inspiració per als adults" i ha recordat que el curs passat gràcies al quadern de bitàcola es van detectar emocions que d'altra manera no haurien sorgit i que ens han de fer pensar en totes les coses que passen a les escoles i que no sabíem.

El regidor d'Educació ha destacat que aquest any també prendran part al CIM l'alumnat de cinquè i de sisè perquè les experiències anteriors demostren que el traspàs d'informació i d'experiència és molt profitós. En la primera sessió del CIM que tindrà lloc aquesta tarda es preveu la participació dels membres perpetuencs al Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC), Jara Egea i Jordi Gómez. El regidor d'Educació, Pere García, ha avançat que l'Ajuntament de Santa Perpètua crearà un Consell d'adolescents en els propers mesos.


Foto: Imatge de la cloenda del CIM del curs 2020-2021 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]