hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i les entitats i comerços han dissenyat la programació Nadal SPM que s'estendrà de l'11 de desembre al 5 de gener i que porta per lema Torna la màgia del Nadal a Santa Perpètua. La programació inclou la Fira Nadal el 12 de desembre, el Trenet de Nadal del 22 al 24 de desembre, el CAM d'any la darrera nit de 2021, la Central dels Reis del 2 al 4 de gener i la Cavalcada de Reis el 5 gener a la tarda. L'Ajuntament recorda que totes les activitats estaran sotmeses a les mesures que estableixi el Procicat.

La plaça de la Vila i la Rambla seran l'escenari de la Fira Nadal d'enguany que tindrà lloc entre les 10 i les 19 hores i en la qual hi haurà gairebé una quarantena de paradetes d'entitats, comerços i artesania. Les regidories de Cultura, Participació i acció veïnal, Promoció Local i Comerç de l'Ajuntament de Santa Perpètua han treballat conjuntament en la recuperació d'aquesta activitat emblemàtica del Nadal perpetuenc que l'any passat no es va poder realitzar a causa de la situació de la Covid-19. Enguany s'ha definit una programació adreçada a tota la ciutadania i adaptada a les mesures de seguretat. En aquest sentit, totes les paradetes de Nadal estaran distribuïdes al llarg de la Rambla per mantenir les distàncies i es reserva la plaça de la Vila per a les actuacions i activitats. Tampoc es permet la distribució d'alimentació i begudes que no estiguin envasades i amb l'etiquetatge correcte. Durant el desenvolupament de l'activitat es recorda que l'ús de la mascareta és obligatori sempre i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

Dins de la Fira Nadal tindrà lloc la Festa del tió. A partir de les 11.30 hores els nens i nenes podran fer cagar el Tió. L'activitat és gratuïta i es podran obtenir unes butlletes que serviran per establir els torns.

A més, al matí hi haurà un espai de joc de 0 a 6 anys dinamitzat per Tata Inti i llits elàstics durant tota la jornada. A les 18 hores tindran lloc els concerts del combo Infussion i del grup de batucada Santuka de l'Escola Municipal de les Arts (EMA).

Tornen la Central i Cavalcada

La programació de Nadal recupera enguany també la Cavalcada de Reis que l'any passat no es va poder realitzar i va consistir en una visita estàtica de Ses Majestats els Reis d'Orient a la plaça de l'Era. Enguany no es llençaran caramels per evitar aglomeracions i es recomana mantenir les distàncies. L'alcaldessa de Santa Perpètua Isabel Garcia ha explicat que des de l'Ajuntament "hem apostat per recuperar la normalitat en la mesura del possible durant aquestes festes però recordem que és important ser prudents i complir les mesures de seguretat". Garcia ha explicat que aquestes dates són especialment importants per als infants i és per això que hem volgut que "la màgia del Nadal torni als carrers de Santa Perpètua perquè es mereixen viure aquestes festes des de la il·lusió i no amb por". També ha volgut destacar que "no podem abaixar la guàrdia perquè la Covid-19 segueix entre nosaltres i entre totes i tots ens hem de seguir cuidant".

L'Ajuntament també ha programat la Central dels Reis, una de les activitats amb més bona acollida del Nadal perpetuenc. Tindrà lloc del 2 al 4 de gener i com l'edició anterior, estarà adaptada a les mesures de seguretat. Les entrades es posaran a la venda el 30 de desembre a staperpetua.cat.

El Trenet de Nadal, el taller familiar de La Creativa i els concerts de Nadal de l'EMA completen la programació municipal que es complementa amb les propostes de les entitats.

Els llums de Nadal s'encenen avui a la tarda

Els llums de Nadal s'encendran per primer cop aquest divendres 3 de desembre a les 18 hores i estaran fins al 6 de gener de 2022. Enguany s'han instal·lat 207 elements de llums led que s'han distribuit a entrades al municipi, als diferents barris, rotondes i eixos comercials. En total, els llums de Nadal es troben en gairebé una quarantena de localitzacions. Aquests elements decoratius s'encendran cada nit entre les 18 i les 23 hores. L'Ajuntament de Santa Perpètua és el propietari de la majoria de les lluminàries i en els darrers anys ha anat canviant els llums per leds.

 

Foto: Imatge de la Fira Nadal del 2019 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]