hola

La Setmana del Voluntariat va cloure divendres 3 de desembre amb una gimcana organitzada per les entitats perpetuenques Espiral Catalunya i l'ONGD Asperpol. L'activitat que es va desenvolupar al passeig de la Florida també va comptar amb Bombolles solidàries i el suport organitzatiu de La Tribu de Santa Perpètua.

L'objectiu de la Setmana del Voluntariat era donar a conèixer la Llei del Voluntariat i incentivar la ciutadania a fer-se voluntària. La programació ha comptat amb diferents xerrades, una taula rodona, una exposició de projectes de cooperació internacional amb voluntariat i dues gimcanes, una d'AFAVO i la de la cloenda dissenyada per Asperpol i Espiral Catalunya que coincidia també amb la commemoració del Dia de les persones amb Diversitat Funcional. En aquesta primera Setmana del Voluntariat han pres part Alkaria, Asperpol, El Cabàs Solidari, Espiral Catalunya, Iniciatives Solidàries, La Tribu de Santa Perpètua, SPSolidària i el Voluntariat per la llengua a més de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va destacar el valor del voluntariat en els projectes socials que desenvolupen les entitats i també que el voluntariat cohesiona la ciutat i contribueix a estendre valors de diàleg, convivència, solidaritat i treball en equip. Una de les accions més visibles de la Setmana del Voluntariat a Santa Perpètua i que perdurarà en el temps és el mural que ha creat l'artista Werens amb les columnes del pont de la línia ferroviària R8 al passeig de la Florida. Són sis columnes que representen un àmbit del voluntariat.

La regidora de Participació i Acció Veïnal, Sandra Gómez, ha explicat que aquest 2021 és el primer cop que s'ha apostat per tota una Setmana del Voluntariat i que les entitats participants han vist que es pot crear una xarxa entre elles i treballar plegades. Gómez ha subratllat que amb la pandèmia han sorgit moltes persones disposades a fer voluntariat i això queda reflectit en el Punt de Voluntariat.

 

Foto: El mural representa els àmbits del voluntariat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]