hola

Santa Perpètua ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una exhibició de bàsquet i partits de bàsquet inclusius a la pista de bàsquet del parc Central. Aquesta activitat va ser possible gràcies a la participació de la jugadora de la Selecció Espanyola femenina Judith Núñez i alguns jugadors que ella entrena al Club Bàsquet Granollers.

Judith Núñez és actualment jugadora del Club Joventut Badalona i va participar als Jocs Paralímpics de Tòquio. Aquesta esportista de Cardedeu pateix la malaltia d'osteogènesi imperfecta "malaltia dels ossos de vidres". Els equips mini femení i masculí del Club Bàsquet Santa Perpètua van provar a jugar en cadira de rodes i també van aprendre com, amb una sèrie de normes, es pot jugar al mateix temps persones a peu i amb cadira de rodes.

La cessió de vint-i-cinc cadires de rodes per a la pràctica de l'esport per part de l'ONGD Asperpol va possibilitar aquesta pràctica que formava part també de la cloenda de la Setmana del Voluntariat. Els entrenadors del Club Bàsquet Santa Perpètua es mostraven molt contents amb aquesta activitat en la qual es transmeten valors que són un dels objectius de l'esport. Algunes de les jugadores del mini que van participar es mostraven contentes amb l'experiència i amb la possibilitat de jugar a bàsquet tot i que van comprovar com de difícil és jugar en cadira de rodes.

Una de les mares de jugadores del Club Bàsquet Santa Perpètua es mostrava molt satisfeta amb aquesta nova experiència que els ha ensenyat com poden jugar de manera inclusiva i que els dona elements per ser més empàtics amb les persones amb diversitat funcional.

La Regidoria de Serveis Socials va plantejar la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional a través d'una taula de treball a la qual van convidar a entitats que habitualment col·laboren amb la regidoria. Espiral Catalunya i l'ONGD Asperpol es van sumar des del primer moment a la idea i van dissenyar una gimcana amb el personal del departament per sensibilitzar la ciutadania, un aspecte que la regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, creu que s'ha complert.

La gimcana va constar de diferents activitats relacionades amb alguna de les diversitat funcionals com la pèrdua de l'oïda, de la parla, el no poder caminar i la ceguesa. La prova posa't als meus peus va consistir en anar en cadira de rodes fins a la pista de bàsquet. Ana Bajo considera que l'aprenentatge que s'emporten els jugadors del Club Bàsquet Santa Perpètua és molt important perquè han après com es pot jugar sense limitacions.

La regidora de Serveis Socials insisteix que des de l'Ajuntament de Santa Perpètua es continuarà sensibilitzant i lluitant perquè les persones amb diversitat funcional tinguin les seves necessitats cobertes en tots els àmbits.

 

Foto: Les activitats es van celebrar en el marc de la Setmana del Voluntariat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]