hola

La Regidoria de Consum de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha fet una sèrie de recomanacions per a les compres de Nadal. Fer una llista ajustada al pressupost, compara preus i qualitat i fer les compres amb antelació són tres dels elements a tenir en compte. Des de l'Ajuntament de Santa Perpètua s'aposta per fer un consum de proximitat als establiments comercials de la ciutat.

Pensant en el medi ambient, també es recomana que si es compra un arbre de Nadal, es busqui l'etiqueta que garanteix l'origen i la sostenibilitat de la plantació de la qual procedeix. Les joguines fetes amb materials renovables (fusta, cartró) tenen, usualment, un impacte ambiental més baix. I pensar a reciclar els embolcalls de les compres, les joguines que no feu servir, l'Avet de Nadal, i les piles, o utilitzar-ne de recarregables.

L'ús de la targeta de crèdit aquests dies pot resultar perillós sinó es controla la despesa i es subratlla que no s'ha de perdre de vista la targeta al moment de pagar i comprovar que la quantitat carregada és la correcta.

En el cas de les compres per Internet, és fonamental que fer-les a pàgines webs segures, fiables i conegudes, que tinguin bones referències i on es puguin identificar les dades de l'empresa.

Sobre els possibles canvis i devolucions, hem de tenir en compte que sempre serà necessària la factura o tiquet de compra. En cas de disconformitat amb el producte, s'ha de demanar el full oficial de reclamació a l'empresa o contactar-hi per un mitjà que en deixi constància (formulari web, telèfon amb número d'incidència, etc.). Si en el termini de 30 dies no s'ha obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, es podrà contactar amb l'OMIC.

El regidor de Consum, Antonio Egea, ha matisat que per fer aquestes compres de manera segura fer-les de manera avançada i evitant aglomeracions són dos aspectes claus. Egea ha subratllat que és molt important demanar el tiquet de compra o la factura i en el cas d'alimentació mirar la data de caducitat. A més, alerta que en les joguines cal assegurar-se que portin l'etiqueta CE que dona garanties de la seva qualitat.

Antonio Egea ha animat a consumir a Santa Perpètua per tal de contribuir a l'economia local i per deixar la mínima petjada de contaminació.

 

Foto: L'Ajuntament aposta per un consum de proximitat aquest Nadal / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]