hola

El dia 18 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Persones Migrades i a Santa Perpètua l'Ajuntament ha organitzat una taula rodona amb el títol "Ens apropem a la realitat dels joves que migren sols". L'activitat tindrà lloc avui a les 18 h al Centre Cívic El Vapor i comptarà amb la intervenció de les responsables del projecte de suport integral a joves de la Fundació Bayt-al-Thaqafa, Núria Satué i Caterina Pons.

Bayt Al-Thaqafa és una fundació sense ànim de lucre que pretén facilitar la integració social, cultural, cívica i política de les persones migrades, sense que hagin de renunciar a la pròpia identitat. Disposa de programes d'orientació, d'acompanyament i d'assessorament. També és finalitat de la fundació fomentar l'intercanvi i el diàleg amb la cultura àrab i les comunitats musulmanes per ajudar a construir una societat cohesionada.

L'Ajuntament de Santa Perpètua també ha previst el testimoni en primera persona d'un jove perpetuenc. D'aquesta manera, continuarà en la línia de difondre diferents històries explicades pels seus protagonistes com ja va passar l'any 2020 amb la xerrada online protagonitzada per Rami Tattan (Síria) i Ousman Umar (Ghana) que van deixar missatges colpidors.

El dret a migrar està recollit en l'article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans de desembre del 1948. El tècnic de Ciutadania i Convivència de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Josep Bonilla, ha explicat que amb aquest acte es pretén obrir un espai de reflexió en un tema en el qual hi ha molts mites.

Bonilla ha remarcat la possibilitat que tindrem aquesta tarda de conèixer el testimoni d'un jove perpetuenc que ha passat per aquesta migració en solitari i també per saber quines són les funcions de la fundació Bayt Al-Thaqafa.

Josep Bonilla ha recordat que cal molt camí a fer encara en l'acollida dels menors migrants ja que fins fa un mes en complir la majoria d'edat quedaven en situació d'il·legalitat segons la Llei d'estrangeria.

Bayt Al-Thaqafa explicarà què és el que fa la fundació amb els menors sols que arriben a casa nostra, com ha indicat el tècnic de Ciutadania.

Des de l'Ajuntament de Santa Perpètua es treballa amb menors que han migrat sols, però com puntualitzat Josep Bonilla, els municipis no tenen competències en temes d'estrangeria i estan molt limitats en molts aspectes.

 

Foto: Serà al Centre Cívic El Vapor a les 18h / Adobe Stock

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]