hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda fa una crida a la prudència i a la responsabilitat ciutadana davant l'augment de casos positius de Covid-19 en les darreres setmanes a causa, en part, al creixement de la variant òmicron del virus. El Consistori insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la Covid-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació, i seguir exhaustivament les mesures decretades per les autoritats sanitàries.

Segons el portal dadescovid.cat de la Generalitat de Catalunya a Santa Perpètua entre l'11 i el 17 de de­sembre es va comptabilitzar 110 casos positius mentre que del 4 al 10 de desembre la xifra va ser de 44. El risc de rebrot s'ha disparat i des d'inicis de mes fins al 19 de desembre s'ha quintuplicat i s'ha arribat a situar per sobre dels 1.500 punts. Davant aquestes dades amb una incidència acumulada a set dies de més de 430 casos per 100.000 habitants, Santa Perpètua figura entre els 150 municipis on la Generalitat proposa el confinament nocturn entre la 1 i les 6 de la matinada.

Aquesta mesura, aprovada en el marc del Procicat, entrarà en vigor el divendres 24 de desembre sempre i quan obtingui la validació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que es pronunciarà durant la jornada de demà 23 de desembre. El Govern també preveu limitar les trobades a un màxim de 10 persones i tancar l'oci nocturn per frenar l'òmicron. A més redueix els aforaments al 50% a l'interior dels establiments de restauració, i al 70% en el cas del comerç, gimnasos i cultura. A l'interior i a l'exterior de bars i restaurants, el màxim de persones per taula serà de deu i caldrà garantir la distància d'1,5 metres entre taules. Es recorda que, mentre no es consumeix, s'ha de dur posada la mascareta. L'Executiu català preveu que la resolució tingui una vigència de 15 dies, i sigui revisada un cop complert aquest termini de temps.

El 70% d'aforament també s'aplica a biblioteques, arxius, museus, sales d'exposicions, monuments i altres centres culturals i equipaments cívics. També s'aplicarà en espais tancats a sales de vetlla, enterraments, cerimònies fúnebres, actes i serveis religiosos i altres cerimònies, tot garantint la distància de seguretat i una ventilació adequada. Per últim, tots els establiments oberts al públic podran estar oberts com a màxim fins a la 1 de la matinada, excepte els establiments de serveis essencials. Aquest dimecres la taxa de reproducció de la malaltia se situava a la nostra localitat en 2,03. Actualment hi ha 2 perpetuencs ingressat a centres hospitalaris per Covid-19. Des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat 3.454 casos al municipi i s'han registrat 60 defuncions. Pel que fa a persones vacunades contra la Covid-19, a Santa Perpètua hi ha 19.854 amb la pauta completa, 20.549 amb la primera dosi i 5.055 amb la tercera dosi de reforç.

25 grups confinats

El primer trimestre del curs escolar a Santa Perpètua ha finalitzat amb un total de 25 grups confinats, segons dades de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua. La situació ha canviat molt en les darreres setmanes amb el repunt de totes les dades epidemiològiques que també han afectat a la comunitat educativa. Al setembre, a l'inici del curs, només es va registrar un grup confinat.

D'altra banda, el Departament de Salut va obrir dimarts la vacunació de la dosi de record per a totes les persones d'entre 55 i 59 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat. També s'ha obert la convocatòria per a les persones d'entre 50 i 54 anys. La dosi de record augmenta la immunitat, l'allarga i ajuda a reduir el risc d'ingressar a l'hospital a causa de la Covid-19, segons el Departament de Salut, que afegeix que la dosi de record és també la prevenció més efectiva davant la nova variant de l'òmicron. El CAP de la Florida és un dels punts de vacunació on s'administra la tercera dosi i el reforç als immunitzats amb la monodosi de Janssen.

Aquesta notícia ha estat elaborada abans de la resolució del TSJC.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nou grup de trobades de mares i pares d'adolescents
17 Abr 2024 10:50 - RedaccióNou grup de trobades de mares i pares d'adolescents

Aquesta primavera el programa SPM en família que organitza el Servei d'Orientació i Acompanyament [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat
15 Abr 2024 17:36 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat

L’Institut Estela Ibèrica organitza jornada de portes obertes per a Batxillerat i cicles formatius [ ... ]

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]