hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant en l'elaboració del Pla Local de Salut. La Regidoria de Salut Pública ha informat que, després d'haver realitzat la diagnosi del Pla a partir de dades oficials de l'Institut Català de la Salut, una enquesta ciutadana i un qüestionari a professionals, s'han portat a terme tres taules de treball per tractar diferents necessitats de salut.

La primera taula ha estat sobre els hàbits i els estils de vida saludable i s'han tractat aspectes com el consum d'alcohol, tabac i substàncies il·legals, l'abús de l'ús dels medicaments en la població i l'atenció al lleure del jovent del municipi. A la taula de benestar emocional i envelliment s'ha recollit l'impacte de la pandèmia a totes les franges d'edat de la població, però en especial en els infants i la gent gran. Una altra taula de treball ha estat centrada en l'entorn saludable, és a dir, els aspectes relacionats amb l'entorn físic, la contaminació, les barreres arquitectònics, les plagues i els animals al municipi. Segons la Regidoria de Salut de l'Ajuntament a les taules de treball han participat més d'una seixantena de persones externes al Consistori. Aquesta acció ha comptat amb personal sanitari, persones de l'àmbit del treball social, ciutadania, membres d'associacions que promouen la salut, associacions mediambientals, etc. També ha participat personal tècnic de l'Ajuntament. El Pla Local de Salut tindrà una vigència de 4 anys, del 2022 al 2025.

La Regidoria explica que les comissions del Pla es troben "proposant accions o programes que millorin la salut de les persones". Les propostes seran aprovades en el proper Consell de Salut Municipal que se celebrarà durant els primers mesos de l'any 2022 i també s'aprovaran per Ple Municipal.

La tècnica de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Montse Prior, ha explicat que "aquestes taules de treball s'han realitzat en funció dels problemes de salut que s'han presentat durant la diagnosi i que les persones participants han buscat solucions i estratègies que puguin millorar les mancances detectades". La tècnica municipal ha destacat que el següent pas serà l'elaboració d'una fitxa on s'inclouran diversos indicadors extrets de la diagnosi i també el grau d'execució en el temps de les accions del Pla.

 

Foto: Una de les sessions a la Sala de Plens de l'Ajuntament / Regidoria de Salut Pública

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]