hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant en l'elaboració del Pla Local de Salut. La Regidoria de Salut Pública ha informat que, després d'haver realitzat la diagnosi del Pla a partir de dades oficials de l'Institut Català de la Salut, una enquesta ciutadana i un qüestionari a professionals, s'han portat a terme tres taules de treball per tractar diferents necessitats de salut.

La primera taula ha estat sobre els hàbits i els estils de vida saludable i s'han tractat aspectes com el consum d'alcohol, tabac i substàncies il·legals, l'abús de l'ús dels medicaments en la població i l'atenció al lleure del jovent del municipi. A la taula de benestar emocional i envelliment s'ha recollit l'impacte de la pandèmia a totes les franges d'edat de la població, però en especial en els infants i la gent gran. Una altra taula de treball ha estat centrada en l'entorn saludable, és a dir, els aspectes relacionats amb l'entorn físic, la contaminació, les barreres arquitectònics, les plagues i els animals al municipi. Segons la Regidoria de Salut de l'Ajuntament a les taules de treball han participat més d'una seixantena de persones externes al Consistori. Aquesta acció ha comptat amb personal sanitari, persones de l'àmbit del treball social, ciutadania, membres d'associacions que promouen la salut, associacions mediambientals, etc. També ha participat personal tècnic de l'Ajuntament. El Pla Local de Salut tindrà una vigència de 4 anys, del 2022 al 2025.

La Regidoria explica que les comissions del Pla es troben "proposant accions o programes que millorin la salut de les persones". Les propostes seran aprovades en el proper Consell de Salut Municipal que se celebrarà durant els primers mesos de l'any 2022 i també s'aprovaran per Ple Municipal.

La tècnica de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Montse Prior, ha explicat que "aquestes taules de treball s'han realitzat en funció dels problemes de salut que s'han presentat durant la diagnosi i que les persones participants han buscat solucions i estratègies que puguin millorar les mancances detectades". La tècnica municipal ha destacat que el següent pas serà l'elaboració d'una fitxa on s'inclouran diversos indicadors extrets de la diagnosi i també el grau d'execució en el temps de les accions del Pla.

 

Foto: Una de les sessions a la Sala de Plens de l'Ajuntament / Regidoria de Salut Pública

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]