hola

Els positius d'antígens es poden comunicar a cinc farmàcies de Santa Perpètua. El Departament de Salut ha afegit una nova via perquè les persones que tinguin un resultat positiu de Covid-19 mitjançant un test d’auto mostra el puguin notificar al sistema de salut. Ho poden fer a través de les farmàcies que ja estaven autoritzades per realitzar tests d’antígens supervisats. Des del 3 de gener aquestes mateixes farmàcies poden comunicar a Salut resultats positius dels ciutadans i de les ciutadanes s’hagin fet l’auto test a casa. En el cas de Santa Perpètua les farmàcies que ho fan són la Farmàcia La Rambla (tfn 935601062) , la Farmàcia Guillén (935601860) , la farmàcia La Creueta (935448668) , la Farmàcia Serrano (935600556) i la Farmàcia de La Florida de Dalt (935741183) , segons recull el web del departament de Salut.

Aquest nou canal està adreçat als positius per Covid-19 amb símptomes lleus o sense símptomes. Si un infectat o una infectada amb aquest perfil, mitjançant un test d’auto mostra de venda lliure, dona positiu de Covid-19, podrà trucar a una de les farmàcies adherides al Programa TAR perquè notifiquin el seu resultat a Salut.

Caldrà notificar el resultat positiu igual com es feia fins ara al CAP: identificant-se amb el CIP o DNI i anotant la marca del TAR (test d'antigen ràpid). A partir d’aquí, els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient. Seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa.

Des del Departament de Salut s’ha subratllat que aquesta via és un circuit excepcional per a un moment d’incidència molt alta, posat en marxa per facilitar la gestió de les persones positives i per descongestionar els centres sanitaris.
Els resultats d’aquests testos d’auto mostra no serveixen per obtenir el Certificat Covid digital per normativa de la Unió Europea, tot i això, queden registrats a la història clínica del pacient i a La Meva Salut.


Foto: Cinc farmàcies de Santa Perpètua notifiquen positius detectats mitjançant test d'antígens / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]