hola

Els positius d'antígens es poden comunicar a cinc farmàcies de Santa Perpètua. El Departament de Salut ha afegit una nova via perquè les persones que tinguin un resultat positiu de Covid-19 mitjançant un test d’auto mostra el puguin notificar al sistema de salut. Ho poden fer a través de les farmàcies que ja estaven autoritzades per realitzar tests d’antígens supervisats. Des del 3 de gener aquestes mateixes farmàcies poden comunicar a Salut resultats positius dels ciutadans i de les ciutadanes s’hagin fet l’auto test a casa. En el cas de Santa Perpètua les farmàcies que ho fan són la Farmàcia La Rambla (tfn 935601062) , la Farmàcia Guillén (935601860) , la farmàcia La Creueta (935448668) , la Farmàcia Serrano (935600556) i la Farmàcia de La Florida de Dalt (935741183) , segons recull el web del departament de Salut.

Aquest nou canal està adreçat als positius per Covid-19 amb símptomes lleus o sense símptomes. Si un infectat o una infectada amb aquest perfil, mitjançant un test d’auto mostra de venda lliure, dona positiu de Covid-19, podrà trucar a una de les farmàcies adherides al Programa TAR perquè notifiquin el seu resultat a Salut.

Caldrà notificar el resultat positiu igual com es feia fins ara al CAP: identificant-se amb el CIP o DNI i anotant la marca del TAR (test d'antigen ràpid). A partir d’aquí, els responsables de la farmàcia introduiran el resultat positiu a la història clínica del pacient. Seguidament, la persona rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els seus contactes estrets o demanar la baixa.

Des del Departament de Salut s’ha subratllat que aquesta via és un circuit excepcional per a un moment d’incidència molt alta, posat en marxa per facilitar la gestió de les persones positives i per descongestionar els centres sanitaris.
Els resultats d’aquests testos d’auto mostra no serveixen per obtenir el Certificat Covid digital per normativa de la Unió Europea, tot i això, queden registrats a la història clínica del pacient i a La Meva Salut.


Foto: Cinc farmàcies de Santa Perpètua notifiquen positius detectats mitjançant test d'antígens / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]