hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya han signat el conveni perquè el Consistori accedeixi a la plataforma informàtica de gestió d'Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE). El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, ha explicat que el document "permet recopilar les dades de l'estat de conservació dels edificis i si aquests disposen de la ITE vigent". A través de les dades, l'Ajuntament podrà establir un pla estratègic de rehabilitació d'edificis en els quals no s'ha intervingut. Hernández ha detallat que la formalització del conveni "és una política incorporada al programa d'inversions de dos milions d'euros per instal·lar ascensors i suprimir barreres arquitectòniques".

Aquesta acció té un vessant social, ja que així l'Ajuntament ajudarà a les comunitats de veïns amb rendes més baixes a millorar l'accessibilitat i l'estat dels edificis. El conveni, segons Hernández, permetrà "lligar la instal·lació d'ascensors a la rehabilitació energètica i supressió de barreres arquitectòniques amb els fons europeus Next Generation" i altres subvencions. S'ha format una Comissió de Seguiment que es reunirà una vegada a l'any com a mínim i per valorar el grau del compliment dels objectius i els compromisos del conveni, que té una vigència de quatre anys.

 

Foto: Permetrà recopilar informació sobre l'estat de l'edificació al municipi / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]