hola

L’alumnat de Formació Professional a Santa Perpètua ha crescut un 22,1% en els darrers cinc anys, segons un estudi de l’Observatori Socioeconòmic de la Riera de Caldes. La causa és l’augment de les matriculacions en cicles de grau superior, amb la incorporació d’un centenar d’alumnes des del curs 2015/2016, xifra que suposa un augment del 44,1% en aquests estudis. En canvi, l’evolució dels cicles de grau mitjà ha estat més moderada, amb un creixement del 5,1%.

L’estudi Evolució de la Formació Professional a Santa Perpètua de Mogoda confirma que “els estudiants del municipi cada vegada més opten per aquest tipus de formacions, amb l’objectiu d’especialitzar-se en una ocupació concreta i incorporar-se al mercat de treball en un termini de pocs anys”. En concret, s’estima que un de cada quatre joves d’entre 16 i 24 anys del municipi opten per estudiar aquest tipus de formació. Les xifres de Santa Perpètua se situen lleugerament per sobre de la mitjana catalana, que també confirma que la demanda de cursos de Formació Professional s’ha situat a l’alça arreu del país durant els darrers anys. Des del curs 2015/16, les matriculacions han incrementat en gairebé 27.000 persones (+21,8%), sumant al voltant de 150.000 estudiants durant el curs 2020/21, segons ha detallat la Regidoria de Desenvolupament Local.

El municipi ofereix quatre cicles a l’Institut Estela Ibèrica, dels quals tres són de Grau Mitjà i només un de Grau Superior. Un 20% dels joves cursa estudis de Grau Mitjà al municipi, mentre que el 4% dels estudiants ho fa en cicles formatius de Grau Superior. En conjunt, la Formació Professional a Santa Perpètua de Mogoda aglutina un total de 730 estudiants, dels quals 647, el 88,6%, es desplacen diàriament per estudiar. “En aquest sentit, la mobilitat per raó d’estudis implica un total de 1.300 moviments diaris d’anada i tornada al municipi”, ha especificat la Regidoria. Pel que fa als destins, el 86,9% dels joves residents matriculats en FP el curs 2020/21 van cursar els seus estudis fora de l’àmbit municipal (552 estudiants). Els destins principals van ser Barcelona (37,7%), Mollet del Vallès (23,6%), Montcada i Reixac (10,3%), Sabadell (8,7%) i la Llagosta (4,7%), entre d’altres. La majoria de desplaçaments es produeixen cap a localitats properes i que gaudeixen de proximitat i bona connectivitat, en termes de transport, segons ha assenyalat Desenvolupament Local.

D’altra banda, Santa Perpètua de Mogoda rep a voltant d’un centenar d’estudiants no residents, segons dades del curs 2020/21. Ho fan des de 40 municipis diferents, amb el factor de proximitat geogràfica com a denominador comú. Mollet del Vallès és l’origen principal dels estudiants no residents (16,8%), seguit dels municipis de l’entorn de l’Eix de la Riera de Caldes. En cap cas, l’origen dels estudiants excedeix l’àmbit provincial. La formació més escollida per part dels joves no residents que venen a estudiar a Santa Perpètua és el cicle formatiu de Grau Mitjà d’atenció a les persones en situació de dependència, amb un 49,5%, mentre que el 29,5% cursa els cicles formatius relacionats amb el transport i la logística.

Pel que fa a les tipologies, les formacions més seguides en cicles de grau mitjà van ser els sistemes microinformàtics i xarxes (17,6%), les cures auxiliars d’infermeria (15,1%) i la gestió administrativa (8,0%). En canvi, dels estudis de grau superior, l’educació infantil va ser la formació amb més matriculacions, amb un 11,5%, seguit de l’administració i les finances, així com la integració social, ambdues amb un pes del 8,6%.

 

Foto: Alumnat d'un cicle a l'Institut Estela Ibèrica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]