hola

Representants de l'Ajuntament de Santa Perpètua, d'altres sis municipis i del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental s'han reunit amb l'Ajuntament de Girona per tenir més dades del Sistema Girona de recollida de residus. L'Ajuntament gironí va posar en marxar a finals de 2020 aquest model que consisteix a ubicar contenidors multifracció intel·ligents tancats i agrupats a les illes de contenidors. D'aquesta manera es pretén guanyar espai públic, reduir la contaminació, augmentar el reciclatge i generar un estalvi econòmic ja que permetrà disminuir el nombre de contenidors i agilitzar la recollida de residus.

L'Ajuntament de Santa Perpètua aposta per un model de recollida de residus que identifiqui als usuaris i poder implementar un pagament per generació o per participació. Amb aquest objectiu, el Consistori ha sol·licitat un ajut de 958.425 euros per tal de canviar el sistema i optar per un model amb contenidors tancats. El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, considera que el sistema actual seria el més eficient, econòmic i senzill per la ciutadania "però davant de la falta de col·laboració i solidaritat ens veiem obligats a buscar altres sistemes més complexos i justos per aquells que s'esforcen". Martínez ha reconegut que els índexs de reciclatge estan estancats a la ciutat i molt per sota del que seria desitjable. Amb el model de contenidors tancats "ens haurem d'identificar cada vegada que vulguem dipositar les bosses als contenidors, premiant als que ho facin bé, i prenent altres mesures que ja recull l'actual ordenança municipal de residus als insolidaris".


Foto: L'Ajuntament de Girona va explicar a set municipis vallesans el seu sistema de recollida / Regidoria de Medi Ambient

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]