hola

Representants de l'Ajuntament de Santa Perpètua, d'altres sis municipis i del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental s'han reunit amb l'Ajuntament de Girona per tenir més dades del Sistema Girona de recollida de residus. L'Ajuntament gironí va posar en marxar a finals de 2020 aquest model que consisteix a ubicar contenidors multifracció intel·ligents tancats i agrupats a les illes de contenidors. D'aquesta manera es pretén guanyar espai públic, reduir la contaminació, augmentar el reciclatge i generar un estalvi econòmic ja que permetrà disminuir el nombre de contenidors i agilitzar la recollida de residus.

L'Ajuntament de Santa Perpètua aposta per un model de recollida de residus que identifiqui als usuaris i poder implementar un pagament per generació o per participació. Amb aquest objectiu, el Consistori ha sol·licitat un ajut de 958.425 euros per tal de canviar el sistema i optar per un model amb contenidors tancats. El regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, considera que el sistema actual seria el més eficient, econòmic i senzill per la ciutadania "però davant de la falta de col·laboració i solidaritat ens veiem obligats a buscar altres sistemes més complexos i justos per aquells que s'esforcen". Martínez ha reconegut que els índexs de reciclatge estan estancats a la ciutat i molt per sota del que seria desitjable. Amb el model de contenidors tancats "ens haurem d'identificar cada vegada que vulguem dipositar les bosses als contenidors, premiant als que ho facin bé, i prenent altres mesures que ja recull l'actual ordenança municipal de residus als insolidaris".


Foto: L'Ajuntament de Girona va explicar a set municipis vallesans el seu sistema de recollida / Regidoria de Medi Ambient

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]