hola

Aquesta sisena onada està afectant a moltes persones i la Generalitat de Catalunya ha hagut de buscar alternatives com els test d’antígens ràpids a les farmàcies i la comunicació de positius a través d’elles. L’assistència primària està desbordada davant de l’allau de casos, les campanyes de vacunacions i la resta de pacients amb altres afeccions. Als centres educatius els contagis de Covid són moltíssims.

Aquesta situació d’emergència sanitària ha afectat als centres d’atenció primària de Santa Perpètua i La Florida que, com a la resta del país, s’han hagut de reorganitzar per centra-se en les malalties d’afeccions respiratòries i reduir les visites als pacients crònics, dones gestants i controls de pediatria dels nadons, segons ha afirmat Lídia Pedrejón, adjunta a la direcció d'atenció primària al Vallès Oriental de l'Institut Català de la Salut.

Es demana a la ciutadania que es faci servir els mitjans telemàtics disponibles per comunicar positius de Covid i per fer consultes que no requereixin visita urgent per tal de reduir el risc de contagi entre el personal sanitari i de la persona que es pugui apropar al CAP per atencions que no siguin urgents. Es prega que es faci servir el telèfon de cita prèvia, la meva salut o el web de citapreviasalut.cat. En el cas dels infants, els casos positius de Covid es comuniquen a l’escola i s’activa el protocol.

Pedrejón ha explicat que en el cas dels centres educatius és vigilància epidemiològica qui porta el control i pren les decisions de confinament dels grups segons els casos positius i el nombre de vacunats.

El CAP La Florida és també punt de vacunació Covid per a població adulta i infantil. L’adjunta a la direcció d'atenció primària al Vallès Oriental de l'ICS comenta que la vacunació continua el seu procediment i que no s’ha aturat.En el cas de la vacunació infantil, Lídia Pedrejón, reconeix que aquestes setmanes amb els índexs de contagis ha disminuït la quantitat de vacunació infantil però espera que es revifi al mes de febrer.

L’alcaldessa Isabel Garcia va enviar divendres 21 de gener una carta al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en la qualdemanala millora dels protocols de detecció i cribratge dels casos positius als centres educatius i alhora un reforç dels recursos que es destinen a l’atenció primària. L’alcaldessa afirma que davant la realitat existent són necessaris un reforç dels recursos que es destinen a la gestió de l’atenció primària i recorda que els centres d’atenció primària ja comptaven, abans de la pandèmia, amb importants dèficits de personal sanitari i recursos.

Sobre els recursos i el personal als CAP locals, Lídia Pedrejón,, ha afirmat que a Santa Perpètua es disposa dels recursos habituals i «no té problemes».Ha argumentat que una bona organització és més eficient que tenir més recursos si no estan ben organitzats.


Foto: Lídia Pedrejón, adjunta a la direcció d'atenció primària al Vallès Oriental de l'Institut Català de la Salut./ ICS

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]