hola

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat inicialment el projecte bàsic i d'execució d'un nou aparcament al barri de Centre Vila per un import de 489.239,41 euros. La nova zona d'estacionament estarà situada en l'antic camp de futbol on es projectava l'Escola Els Aigüerols, en una parcel·la delimitada pel carrer de València, l'avinguda de Santiga i el carrer de Mossèn Camil Rossell. El projecte es troba en fase d'exposició pública i preveu un total de 177 places d'estacionament per facilitar la pacificació del trànsit i noves plataformes úniques.

El nou aparcament que l'Ajuntament de Santa Perpètua projecta a Centre Vila tindrà una capacitat per a 177 vehicles i inclourà estacionament per a motocicletes amb una inversió de més de 480.000 euros. "L'actuació compensa exactament el nombre de vehicles que s'aparquen als carrers de l'eixample, que passaran a ser espais per als ciutadans, i no per als cotxes, per aconseguir recuperar l'espai públic per a les persones", segons ha manifestat el president de l'Àrea de Territori i Desenvolupament Local, Jordi Navarro. L'aparcament s'ubicarà en els antics terrenys del camp de futbol de Santa Perpètua on s'havia anunciat la construcció de l'edifici de l'Escola Els Aigüerols però que finalment no es portarà a terme després de la decisió de la Generalitat d'unificar aquest centre amb l'Escola Santiga i transformar-lo en Institut-Escola.

L'any passat, l'Ajuntament va recuperar els terrenys que va cedir a la Generalitat i ara projecta aquesta nova zona d'estacionament en un barri que ha perdut places d'aparcament pels projectes de pacificació del trànsit i de plataformes úniques, emmarcats dins de la política de recuperar el carrer per a les persones que impulsa l'Ajuntament a través de l'Àrea de Territori.

El regidor ha manifestat que l'emplaçament on es farà l'aparcament "està situat al nucli antic, al costat del Parc Municipal i de l'eixample" i afegeix que "es tracta de facilitar la pacificació del trànsit en aquesta zona i tenir-lo preparat per poder fer les obres de plataforma única en diversos carrers del centre que tenen voreres molt antigues i moltes barreres arquitectòniques". L'edil assenyala que "és una proposta que estem fent també a La Florida ja que són barris amb pocs espais públics de parcs i jardins i el carrer és una bona oportunitat per fer vida social i el cotxe ho impedeix".

El projecte es troba ara en fase d'exposició pública i posteriorment es licitaran els treballs, un procés que pot trigar uns quatre mesos. Jordi Navarro ha expressat que l'actuació podria començar durant el mes de maig i que "la previsió de duració de les obres és entre dos o tres mesos".

L'objecte d'aquesta actuació, segons manifesta Navarro, és donar resposta a la necessitat d'aparcament a Centre Vila. En un principi no es preveu instal·lar zona vermella en aquest nou espai d'estacionament. El regidor de Territori assenyala que serà un aparcament convencional com el que es va fer al barri de Can Folguera i afegeix que "a mig termini l'anirem adaptant a les necessitats de la zona, als plans de mobilitat i al trànsit amb l'objectiu de prevenir la contaminació".

També ha informat que a llarg termini l'espai podria tenir nous usos i ha recordat que "no podem oblidar que no es farà l'edifici d'Els Aigüerols i que ara l'espai no té ús educatiu" i "la previsió d'aquesta zona com a equipament també pot variar". La redacció d'aquest projecte ha buscat aprofitar el màxim de la parcel·la possible i aconseguir el màxim de places d'aparcament, seguint criteris d'eficàcia i d'us racional de l'espai, segons l'Àrea de Territori. L'actuació contempla també zona d'enjardinament, enllumenat, sanejament, elements urbans, pavimentació i senyalització. El projecte també inclou els enderrocs dels murs perimetrals existents i l'execució d'un mur nou que delimiti l'espai utilitzat amb la resta de la parcel·la.

 

Foto: Solar a l’antic camp de futbol i ubicat al barri de Centre Vila on l’Ajuntament ha projectat un aparcament / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]