hola

La plaça del 8 de març s'obrirà a la ciutadania coincidint amb la Festa Major d'Hivern, segons va avançar l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, durant una visita a les obres d'urbanització d'aquest nou espai situat davant la Nau Alta del Vapor i delimitat pels carrers de Martí Costa i d'Ignasi Iglesias i l'avinguda de Santiga.

Una delegació municipal va visitar el 3 de febrer l'estat de les obres d'urbanització de l'entorn del Vapor on s'ha generat un nou espai públic que dona accés a la planta baixa del futur Museu, on s'ubica una sala polivalent, i que aporta a la ciutat un nou espai exterior on poder realitzar activitats a l'aire lliure i que complementa perfectament les activitats a dur a terme a la sala polivalent. L'actuació també ha permet obrir aquest nou espai al carrer de Martí Costa per tal de donar amplitud i generar unes noves connexions visuals i posa en relleu i revaloritza el nou jardí interior del museu per tal d'aportar aquest espai exterior per futures activitats i/o exposicions.L’Ajuntament va adjudicar el projecte a l’empresa Construccions Fertres SL per un import de 451.532,60 euros.

L'obra està a punt de finalitzar i només resten pendents petits detalls i la instal·lació dels punts de llum. L'alcaldessa ha destacat que la ciutat disposarà d'un nou espai ampli, sobretot per al veïnatge del nucli antic i de la Creueta. manquen alguns petits detalls i la instal·lació del punts de llum.

La urbanització d'aquesta plaça inclou un monument en homenatge a la dona treballadora que s'ha realitzat amb dotze columnes que s'han restaurat del Vapor Aranyó. Properament a l'escultura s'incorporarà un poema de Miquel Martí i Pol.

Isabel Garcia ha recordat que aquest espai és idoni per portar el nom de plaça del 8 de març en homenatge a les dones treballadores però "també a les dones perpetuenques i sobretot aquelles que van viure i treballar en l'antiga fàbrica tèxtil del Vapor"

L'alcaldessa ha recordat també que aquesta actuació s'emmarca dins del projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d'Indústria Viva, un projecte" d'un gran repte, en el que s'ha buscat finançament i hem pogut aconseguir aquest equipament que té tanta història". Isabel Garcia va assenyalar que encara queden actuacions pendents com el projecte de museïtzació .

El tinent d'Alcaldia de l'Àrea del Territori i Desenvolupament Local, Jordi Navarro, va explicar que la urbanització està a punt de finalitzar i que properament s'obrirà aquest espai ampli per què el gaudeixi la ciutadania.

La nova plaça s'ha fet amb paviment ceràmic per respectar els materials del Vapor i compta amb talussos vegetals per salvar el desnivell amb l'avinguda de Santiga i també s'instal·laran talussos vegetals al costat del carrer de Martí Costa. La plaça disposarà de quatre columnes amb diversos punts de llum amb tecnologia led i s'instal·laran altres quatre columnes al jardí interior. A més, s'il·luminarà la xemeneia que també va ser objecte de rehabilitació.
L'àrea de Territori ha destacat que la pavimentació de la plaça ha estat un procés molt laboriós ja que s'han col·locat una a una totes les peces de la plaça.

La rehabilitació del Vapor forma part del Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d'Indústria Viva, que compta amb una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020 d'1.361.560,64 euros i de 600.000 euros de la Diputació de Barcelona.


Foto: Una delegació municipal va visitar les obres d'urbanització de l'entorn del Vapor / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]