hola

El terme municipal de Santa Perpètua de Mogoda és de de 15,8 km² d'extensió i compta amb 43 camins rurals que conformen una xarxa de gairebé 32 quilòmetres de llargada, segons el catàleg elaborat per la Regidoria de Medi Ambient l'any 2002 i revisat el 2018. L'Ajuntament vol ara actualitzar aquest catàleg de camins rurals i les seves infraestructures que comuniquen finques, masies, punts d'interès, els diferents nuclis de població del mateix municipi i de localitats veïnes amb l'objectiu també de definir titularitats, drets d'ús i protocols d'actuació.

Durant la pandèmia de la Covid-19 els camins rurals han estat molt transitats. Aquests gairebé dos anys i les fortes pluges dels darrers mesos també n'han modificat la seva orografia i el seu estat. La zona de Gallecs-Mogoda registra onze camins amb un recorregut total de 8.994 metres; la zona de Santiga disposa de vuit, amb una llargada de 5.077 metres; la zona de Can Taió compta amb quinze i 11.158 metres; la zona de Ca n'Oller comptabilitza set i 5.813 metres; i el nucli urbà té dos camins d'una longitud total de 912 metres. L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha definit una anella verda interna vinculada al futur Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) relacionada amb el camí radial que va al nucli de Santiga que vertebrarà els components d'Indústria Viva i del patrimoni arquitectònic del municipi sobre la base d'un itinerari turístic industrial, segons recull un informe de l'Àrea de Territori. L'anella MTIV està format d'un 50% de circuit urbà i d'un 50% de circuit rural que correspon en la seva totalitat als camins del Projecte de Vallès Natural.

Els usos d'aquests camins estan en constant evolució des de fa uns vuitanta anys i els propis camins han estat en alguns casos intermitents o desapareguts, aquest és el cas del camí de la Ferrussa i el de Can Llobet del paratge de les Salzies, entre d'altres. En el Catàleg del 2002 no s'especificaven els elements d'obra pública o civil que tenen identitat pròpia per formar part de l'inventari (ponts, passeres, murs, talussos de gran dimensió) i haurien de figurar a l'inventari municipal com a béns a mantenir, si escau, segons la naturalesa municipal del camí, segons detalla l'informe.

 

Foto: Camí rural al terme municipal de Santa Perpètua / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]