hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua posarà en funcionament properament noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a l'aparcament de Can Folguera i al Mercat Municipal. Aquests equips formen part del projecte municipal de creació d'una Xarxa pública d'estacions de recàrrega a Santa Perpètua, que també preveu nous punts a la plaça Nova, a l'aparcament de Puig i Cadafalch, a la Granja Soldevila i a l'estació de la R8, que se sumen als ja existents a l'entorn de la Granja Soldevila.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha explicat que "la política municipal a l'entorn de la mobilitat elèctrica està totalment consolidada, de fet la Generalitat ens va triar com a municipi de referència en aquest àmbit per presentar els ajuts europeus del MOVES 3, i creiem que és el moment adient per desplegar una xarxa pública d'estacions de recàrrega que vagi més enllà de la primera disposició, i en aquest sentit en els propers mesos desplegarem una sèrie de nous punts ubicats en zones estratègicament triades de tot el municipi per posar a disposició de la ciutadania punts per poder recarregar l'energia necessària i impulsar un nou paradigma de mobilitat sostenible".

El regidor ha destacat la nova pèrgola solar fotovoltaica que s'instal·larà a la Granja Soldevila i la nova instal·lació de producció d'energia solar que s'ubicarà a l'aparcament del carrer de García Nieto. "Estem molt contents del recorregut que ha tingut Santa Perpètua i de poder desplegar aquesta xarxa pública", ha manifestat Sergi Hernández que ha avançat que "si bé, d'una manera inicial el servei ha estat totalment gratuït, als propers mesos, en el marc de la nova Ordenança de Mobilitat, aprovarem la regulació dels usos de les estacions i plantejarem una tarifació aplicant criteris de sostenibilitat econòmica i mediambiental per tal que el preu de la tarifa i tot el manteniment d'aquestes infraestructures recaigui en la recaptació de l'energia que es posi a disposició dels usuaris". Sergi Hernández ha destacat que "l'Ajuntament aposta per un model de gestió 100% públic i no hi haurà un benefici d'aquesta tarifa més enllà de l'amortització dels costos del servei i, per tant, això repercutirà molt favorablement a l'usuari perquè l'energia provindrà de fonts del territori d'energia renovable i perquè el preu del kw/h estarà per sota del preu del mercat lliure".

D'altra banda, el regidor ha recordat que amb la posada en funcionament del punt del Mercat, es traslladarà a aquesta ubicació el vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat. També ha explicat que la cooperativa farà la cessió d'un segon vehicle que s'ubicarà a la nova estació de la R8 Santa Perpètua Riera de Caldes quan entri en funcionament. L'acord manté la promoció per a la ciutadania, les entitats i comerç local, que poden gaudir d'un ús de 15 hores gratuïtes d'aquests vehicles.

 

Foto: Nou equip al Mercat Municipal / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament
28 Maig 2024 12:24 - RedaccióUn total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament

L’activitat Visquem l’Ajuntament, que cada any ofereix el Consistori als centres educatius de Primària [ ... ]

Parada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum
28 Maig 2024 12:19 - RedaccióParada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum

Santa Perpètua commemorarà el 30 de maig el Dia sense fum amb una parada informativa al mercat ambulant [ ... ]

La riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli
28 Maig 2024 11:54 - RedaccióLa riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli

Aquest mes de maig s’ha complert un any del vessament de 1.000 m3 d’oli vegetal a la riera Seca [ ... ]