hola

Els carrers de Martí Costa i de Pau Claris i un tram de Marià Fortuny seran de plataforma única. L’Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat el projecte bàsic i d’execució per la transformació dels eixos cívics i comercials d’aquests vials del municipi per un import de 756.250,30 euros (IVA inclòs).

El projecte recull la transformació dels carrers de Martí Costa (entre l’avinguda de Santiga i la Rambla), de Pau Claris (entre Rafael de Casanovas i l’avinguda de Barcelona) i de Marià Fortuny (entre la Rambla i la plaça Nova). “Amb aquesta actuació volem eliminar barreres arquitectòniques i prioritzar el pas de vianants i l’estada cívica als carrers”, ha explicat el tinent d’Alcaldia de l’Àrea del Territori i Desenvolupament Local, Jordi Navarro. L’edil també ha informat que els estacionaments actuals d’aquests carrers passaran al futur aparcament del carrer de València, molt a prop d’aquests vials.

Els actuals carrers, amb voreres estretes, es transformaran en vies amb plataforma única pensades per a les persones i no per als cotxes, donant continuïtat i completant l’entramat viari per a vianants, connectant les principals vies perimetrals d’accés als nucli i els punts d’interès amb recorreguts amb prioritat per al vianant i totalment accessibles.

L’Àrea de Territori ha informat que es renovarà el col·lector en aquells trams on per estat de conservació o bé per dimensions és necessari i es preveuran les canalitzacions necessàries per al soterrament dels encreuaments aeris existents. Es conservarà l’enllumenat existent excepte al carrer de Pau Claris i es plantarà arbrat viari en aquest carrer i en el de Marià Fortuny, amb la cor­responent xarxa de reg. També es farà l’obra civil necessària per a renovar la xarxa d’aigua potable en aquells trams on és obsoleta.

Un projecte del Pla de Mobilitat

El Consistori ja ha licitat els treballs i el període de presentació d’ofertes va finalitzar el dimecres 15 de febrer. “Un cop presentades, començarà el procés de valoració amb tres etapes que duraran uns tres mesos aproximadament fins poder adjudicar les obres, que es preveu que puguin començar al mes de maig”, ha detallat el regidor que ha informat que la durada global dels treballs serà d’uns vuit mesos però que els carrers s’aniran fent per fases i s’aniran obrint progressivament.
La pacificació del trànsit a l’eixample i al nucli central del municipi es preveu en el Pla de mobilitat, segons ha explicat Jordi Navarro. “Ha estat un treball progressiu des del 2011 i ara iniciem una nova etapa que també ve acompanyada amb un nou aparcament al carrer de València”, ha assenyalat el tinent d’Alcaldia. La nova zona d’estacionament estarà situada en l’antic camp de futbol on es projectava l’Escola Els Aigüerols, en una parcel·la delimitada pel carrer de València, l’avinguda de Santiga i el carrer de Mossèn Camil Rossell i preveu un total de 177 places d’estacionament. Per últim, Navarro ha recordat que és important “canviar els hàbits i procurar anar més a peu i en bicicleta pel centre i per recorreguts mitjans i llargs utilitzar el transport públics” i ha afegit que “aviat tindrem una nova estació que ens pot facilitar molts moviments i reforçarem el projecte de vehicle elèctric compartit de Som Energia"


Foto: El carrer de Pau Claris serà de plataforma única / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]