hola

Aquest diumenge 27 de febrer a les 12.30 h al Casal Popular Pit Roig es convida la ciutadania a informar-se sobre el nou projecte d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús que vol emprendre un grup de persones a Santa Perpètua. El títol de la xerrada és Què és l'habitatge cooperatiu? Intervindrà la fundació La Dinamo i una perpetuenca participant d'un habitatge cooperatiu.

La Dinamo és una fundació que té per objectiu fomentar i promoure la implantació del model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com una alternativa als models convencionals d’accés a l’habitatge, així com normalitzar la seva existència. Aquesta fundació vol esdevenir una eina de suport per aquelles iniciatives que contribueixen d’alguna manera en l’extensió dels projectes d’habitatge cooperatiu, i col·laborar amb elles per a fer possible la rèplica d’experiències pel territori.

El president del Casal Popular Pit Roig, Guillermo Almansa, ha explicat que una sòcia de l'entitat que està interessada a impulsar aquest tipus de model d'habitatge juntament amb d'altres veïnes i veïns del municipi ha proposat fer aquesta xerrada per donar a conèixer la iniciativa i veure si pot tirar endavant.

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús implica una cooperativa que arriba a un acord amb entitats privades o públiques on o bé es cedeix un edifici que es pot rehabilitar o un sòl on es pot construir un edifici. Almansa ha expressat que aquest acord inclou clàusules de no especulació, no propietat, preu de lloguer molt més baix, espais compartits per a la comunitat i la possibilitat de viure els membres de la cooperativa durant els anys que marqui l'acord.

Guillermo Almansa ha comentat que com a Casal Popular els sembla una iniciativa a explorar ja que l'accés a l'habitatge es viu amb molta dificultat a la localitat.


Foto: Seu del Casal Popular / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus
17 Maig 2024 12:48 - Redacció S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus

Aquest divendres, 17 de maig, s’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de [ ... ]

L'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura
17 Maig 2024 10:06 - RedaccióL'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Institut Escola Santiga celebrarà el 19 de maig [ ... ]

L'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros
17 Maig 2024 09:59 - RedaccióL'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros

El dissabte 18 de maig l’AMPTA de l’Escola La Florida celebra la seva activitat anual. Ha programat [ ... ]