hola

Aquest diumenge 27 de febrer a les 12.30 h al Casal Popular Pit Roig es convida la ciutadania a informar-se sobre el nou projecte d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús que vol emprendre un grup de persones a Santa Perpètua. El títol de la xerrada és Què és l'habitatge cooperatiu? Intervindrà la fundació La Dinamo i una perpetuenca participant d'un habitatge cooperatiu.

La Dinamo és una fundació que té per objectiu fomentar i promoure la implantació del model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com una alternativa als models convencionals d’accés a l’habitatge, així com normalitzar la seva existència. Aquesta fundació vol esdevenir una eina de suport per aquelles iniciatives que contribueixen d’alguna manera en l’extensió dels projectes d’habitatge cooperatiu, i col·laborar amb elles per a fer possible la rèplica d’experiències pel territori.

El president del Casal Popular Pit Roig, Guillermo Almansa, ha explicat que una sòcia de l'entitat que està interessada a impulsar aquest tipus de model d'habitatge juntament amb d'altres veïnes i veïns del municipi ha proposat fer aquesta xerrada per donar a conèixer la iniciativa i veure si pot tirar endavant.

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús implica una cooperativa que arriba a un acord amb entitats privades o públiques on o bé es cedeix un edifici que es pot rehabilitar o un sòl on es pot construir un edifici. Almansa ha expressat que aquest acord inclou clàusules de no especulació, no propietat, preu de lloguer molt més baix, espais compartits per a la comunitat i la possibilitat de viure els membres de la cooperativa durant els anys que marqui l'acord.

Guillermo Almansa ha comentat que com a Casal Popular els sembla una iniciativa a explorar ja que l'accés a l'habitatge es viu amb molta dificultat a la localitat.


Foto: Seu del Casal Popular / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]