hola

Aquest diumenge 27 de febrer a les 12.30 h al Casal Popular Pit Roig es convida la ciutadania a informar-se sobre el nou projecte d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús que vol emprendre un grup de persones a Santa Perpètua. El títol de la xerrada és Què és l'habitatge cooperatiu? Intervindrà la fundació La Dinamo i una perpetuenca participant d'un habitatge cooperatiu.

La Dinamo és una fundació que té per objectiu fomentar i promoure la implantació del model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com una alternativa als models convencionals d’accés a l’habitatge, així com normalitzar la seva existència. Aquesta fundació vol esdevenir una eina de suport per aquelles iniciatives que contribueixen d’alguna manera en l’extensió dels projectes d’habitatge cooperatiu, i col·laborar amb elles per a fer possible la rèplica d’experiències pel territori.

El president del Casal Popular Pit Roig, Guillermo Almansa, ha explicat que una sòcia de l'entitat que està interessada a impulsar aquest tipus de model d'habitatge juntament amb d'altres veïnes i veïns del municipi ha proposat fer aquesta xerrada per donar a conèixer la iniciativa i veure si pot tirar endavant.

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús implica una cooperativa que arriba a un acord amb entitats privades o públiques on o bé es cedeix un edifici que es pot rehabilitar o un sòl on es pot construir un edifici. Almansa ha expressat que aquest acord inclou clàusules de no especulació, no propietat, preu de lloguer molt més baix, espais compartits per a la comunitat i la possibilitat de viure els membres de la cooperativa durant els anys que marqui l'acord.

Guillermo Almansa ha comentat que com a Casal Popular els sembla una iniciativa a explorar ja que l'accés a l'habitatge es viu amb molta dificultat a la localitat.


Foto: Seu del Casal Popular / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]