hola

Aquest diumenge 27 de febrer a les 12.30 h al Casal Popular Pit Roig es convida la ciutadania a informar-se sobre el nou projecte d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús que vol emprendre un grup de persones a Santa Perpètua. El títol de la xerrada és Què és l'habitatge cooperatiu? Intervindrà la fundació La Dinamo i una perpetuenca participant d'un habitatge cooperatiu.

La Dinamo és una fundació que té per objectiu fomentar i promoure la implantació del model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com una alternativa als models convencionals d’accés a l’habitatge, així com normalitzar la seva existència. Aquesta fundació vol esdevenir una eina de suport per aquelles iniciatives que contribueixen d’alguna manera en l’extensió dels projectes d’habitatge cooperatiu, i col·laborar amb elles per a fer possible la rèplica d’experiències pel territori.

El president del Casal Popular Pit Roig, Guillermo Almansa, ha explicat que una sòcia de l'entitat que està interessada a impulsar aquest tipus de model d'habitatge juntament amb d'altres veïnes i veïns del municipi ha proposat fer aquesta xerrada per donar a conèixer la iniciativa i veure si pot tirar endavant.

El model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús implica una cooperativa que arriba a un acord amb entitats privades o públiques on o bé es cedeix un edifici que es pot rehabilitar o un sòl on es pot construir un edifici. Almansa ha expressat que aquest acord inclou clàusules de no especulació, no propietat, preu de lloguer molt més baix, espais compartits per a la comunitat i la possibilitat de viure els membres de la cooperativa durant els anys que marqui l'acord.

Guillermo Almansa ha comentat que com a Casal Popular els sembla una iniciativa a explorar ja que l'accés a l'habitatge es viu amb molta dificultat a la localitat.


Foto: Seu del Casal Popular / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]