hola

La Diputació de Barcelona ha iniciat els treballs de redacció del Pla Local d’Habitatge de Santa Perpètua, un treball que servirà d’instrument de planificació estratègica de polítiques d’habitatge, segons ha destacat el regidor d’habitatge, Sergi Hernández, que ha afegit que el pla tindrà una vigència de sis anys.

El document es fa per conèixer la realitat de l’estat de l’habitatge i estudiarà l’estat de conservació, l’antiguitat i les característiques dels habitatges. També s’estudiarà el nivell socioeconòmic de les unitats familiars per poder determinar quina part de la població pateix dificultats per accedir a un habitatge. Sergi Hernández ha informat que incorporarà tots els indicadors com “l’estat de l’habitatge públic, la seva gestió, el mercat lliure, els mecanismes jurídics per regular el preu, el volum d’habitatge buit en mans de grans tenidors i les futures necessitats d’habitatge de Santa Perpètua”. El regidor ha valorat que la Diputació hagi concedit aquest recurs, ja que serà un document “de molta importància que ens endreçarà els objectius estratègics que cal desenvolupar en matèria d’habitatge”.

L’edil ha expressat que “tocava fer un nou replantejament amb la millora de les competències municipals”. Sergi Hernández ha explicat que el nou Pla tindrà una dimensió més social que urbanística. “Volem donar èmfasi a la bona gestió de l’habitatge; la regulació del preu de mercat; a la mobilització de l’habitatge buit; prioritzant l’ús de l’habitatge existent per garantir l’estat de conservació de tot el parc immobiliari per no generar diferències socials”, ha explicat Hernández, que remarca que l’accés a l’habitatge és i ha estat sempre tant una necessitat com un dret. La intenció municipal és implicar la participació ciutadana per enriquir el document. El Pla Local d’habitatge es podria aprovar inicialment en abril de 2023. El Pla tindrà un cost de 32.500 euros, dels quals la Diputació de Barcelona aporta 26.000 i l’Ajuntament, 6.500 euros.

 

Foto: Habitatges del barri de Can Folguera / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]