hola

Santa Perpètua disposa d'un nou espai urbà en homenatge a les dones, la plaça del 8 de març. La plaça es va obrir aquest 7 de març a la ciutadania coincidint amb la festivitat de Santa Perpètua i la celebració de l'acte central del Dia Internacional de les Dones. Aquesta plaça s'ha urbanitzat davant de la Nau Alta del vapor entre els carrers d'Ignasi Iglesias, de Martí Costa i l'avinguda de Santiga.

La commemoració del Dia internacional de les Dones va incloure la lectura del manifest institucional del 8M; que va anar a càrrec de l'agent de la policia local, Rosa García, la professora Macu López, la infermera Patricia Pérez i la metgessa Matilde Jiménez. Prèviament, va actuar l’Escola Municipal de les Arts (EMA), que va oferir un espectacle de dansa. L'acte va finalitzar amb el concert de la cantant Gigi McFarlane. La urbanització de la plaça del 8 de març inclou un monument en homenatge a la dona treballadora que s’ha realitzat amb dotze columnes que s’han restaurat del Vapor Aranyó i incorpora un poema de Miquel Martí i Pol.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que s'ha volgut coincidir aquest acte d'obertura amb la Festa d'Hivern i en "una data tan assenyalada" com el Dia Internacional de les Dones. Va informar que "la Plaça 8 de març donarà accés al nou Museu del Treball i de la Indústria Viva, que tindrà com a edifici principal i emblemàtic el Vapor". La primera edil va destacar l'actuació de dansa de l'Escola Municipal de les Arts que va recrear el treball de les dones al Vapor tèxtil."Crec que és una molt bona manera de recordar el nostre passat i homenatjar a totes les dones treballadores, i més coincidint amb la celebració del Dia internacional de les Dones, una celebració plena de simbologia, de reivindicació i d'història", va afegir.

L'alcaldessa va recordar que durant la celebració d'aquest 2022 encara estem afectats per la pandèmia i va recordar el treball essencial de les dones en els sectors de la sanitat, l'educació o la cura de les persones.Isabel Garcia va afirmar que "volem que el segle XXI sigui el segle de les dones, de la justícia, de la igualtat i dels drets humans per viure en un món millor per a tothom". Va finalitzar la seva intervenció fent referència a la crisi humanitària que viu Ucraïna arran de la invasió militar russa i va assenyalar que "des de Santa Perpètua, ciutat acollidora i solidària, reclamen que s'acabi l'atac i la destrucció i s'imposin les vies diplomàtiques per aconseguir la pau i la resolució del conflicte de forma pacífica".

La nova plaça s'ha fet amb paviment ceràmic per respectar els materials del Vapor i compta amb talussos vegetals per salvar el desnivell amb l'avinguda de Santiga i també han instal·lat talussos vegetals al costat del carrer de Martí Costa. La plaça disposa de quatre columnes amb diversos punts de llum amb tecnologia led i s'han instal·lat altres quatre columnes al jardí interior. L’Ajuntament va adjudicar el projecte a l’empresa Construccions Fertres SL per un import d'uns 450.000 euros.

Foto: L'EMA va oferir un espectacle de dansa / Josep Cano


0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família
28 Maig 2024 11:23 - RedaccióGairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família

El Col·legi Sagrada Família va organitzar el 17è Cross Mare Isabel a la Zona Esportiva Municipal. [ ... ]

La Policia denuncia onze motoristes en una campanya
28 Maig 2024 10:40 - RedaccióLa Policia denuncia onze motoristes en una campanya

La Policia Local de Santa Perpètua ha realitzat una campanya de control de motocicletes i ciclomotors [ ... ]

El Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada
28 Maig 2024 09:54 - RedaccióEl Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza diverses activitats per commemorar el Dia Internacional [ ... ]