hola

L'agent de la Policia Local de Santa Perpètua Rosa Garcia, la metgessa Matilde Jiménez, la professora de l'Escola Bernat de Mogoda Macu López i la infermera Patrícia Pérez van ser les encarregades de donar lectura a la Declaració institucional del 8 de març de 2022, Dia Internacional de les Dones. El manifest recorda que els drets de les dones no han estat atorgats, sinó que han estat guanyats mitjançant l’organització col·lectiva i la mobilització de les dones mateixes però encara no estan plenament garantits ja que a dia d’avui el patriarcat continua ben viu com element central de les estructures i les relacions socials, econòmiques i polítiques. El manifest recorda que "persisteixen greus desigualtats materials com la feminització de la pobresa, l’assignació a les dones del treball de cures no remunerat i de menystingut valor social, la segregació vertical i horitzontal del mercat laboral, sous més baixos ―fins i tot salaris inferiors per la mateixa feina― i condicions laborals més precàries per a les dones"

El manifest reclama polítiques públiques per impulsar "una veritable transformació feminista que, posant la vida al centre, s’adreci a les necessitats pràctiques més immediates (de cures o d’usos del temps, entre d’altres) i que, simultàniament, impulsi canvis estructurals per enderrocar el patriarcat" i afegeix que la transformació feminista "ha de suposar també una nova forma de fer política, més democràtica i participativa"

Santa Perpètua ha celebrat l’acte central del programa d’activitats en torn del Dia Internacional de les Dones amb la lectura de la Declaració institucional del 8 de març de 2022 que es va realitzar coincidint amb l'obertura de la plaça del 8 de març. La programació commemorativa ha estat dissenyada per la Regidoria d'Igualtat i Drets Civils i inclou el dia 9 de març la presentació del llibre El Verbo Amar y el camino hacia el desapego, de Marisol González, que pretén mostrar com transformar les vivències del dia a dia en aprenentatges. El tècnic d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Òscar Esteban, presentarà l’acte, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal. El dissabte 12 de març, a les 12 h, al Recinte Firal s’ha programat l’activitat Tallem pel dret amb la intervenció de les Bomberes de la Generalitat, de l’equip d’excarceració femení.

L’entitat AFIFAC programa el dilluns 14 de març, a les 19 hores, la xerrada telemàtica De sapos, manzanas, princesas y otras milongas que anirà a càrrec d’Inma Siles. Per últim, el 17 de març, a les 18 hores al Centre Cívic El Vapor, s’ha organitzat una masterclass gratuïta d’autodefensa a càrrec de Carlos Carrillo, 4 Dan de Sasori Jujitsu, del Centre Esportiu Sasori de Santa Perpètua. Les inscripcions es poden realitzar al mail igualtat@staperpetua.cat.


Foto: Un moment de la lectura del manifest del 8M / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys
23 Maig 2024 09:30 - RedaccióEls delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys

Els delictes coneguts a Santa Perpètua van baixar l’any passat gairebé un 11% respecte les dades [ ... ]

Crida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba
22 Maig 2024 11:38 - RedaccióCrida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha llençat una campanya d’emergència de suport [ ... ]

Els primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments
22 Maig 2024 11:12 - RedaccióEls primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments

Durant els primers sis mesos de funcionament de l’app de la zona vermella i de la zona DUM (Distribució [ ... ]