hola

El Comitè Feminista de Santa Perpètua va organitzar el diumenge 6 de març un matí d’activitats per commemorar el 8 de març, el Dia Internacional de les Dones.

L’organització va realitzar un taller de pancartes al costat del parc dels Països Catalans on una vintena de persones van dibuixar i pintar alguns lemes feministes i també van crear un mural per explicar els efectes de la pandèmia de la Covid-19 en les dones. Seguidament les persones assistents a l’activitat i el Comitè feminista com a dinamitzador van realitzar un debat per parlar sobre l’impacte de la Covid-19 en el col·lectiu femení en temes com la precarietat laboral, la corresponsabilitat, l’empobriment i la vulnerabilitat de les dones i la representació d’aquestes en l’àmbit públic.

Després del debat, dues membres del Comitè van llegir el manifest que va començar amb una crida a tots els col·lectius per manifestar-se aquest 8 de març. El manifest va expressar com ha afectat la pandèmia a les dones i també va denunciar la militarització de la societat, un fet que s’està donant en l’actualitat en la guerra d’Ucraïna.

El text llegit per l’entitat va fer referència a diferents aspectes de denúncia com la repressió històrica, la integració de les treballadores de la llar al règim de la Seguretat Social i la LTBIfòbia social i institucional, entre d’altres. El Comitè va finalitzar la lectura del manifest demanant que la ciutadania es concentri el 8 de març per visibilitzar la jornada.

Comunicat del Comitè amb motiu del 8M

El Comitè feminista de Santa Perpètua ha celebrat en un comunicat la proposta d'identificar el nom de la nova plaça del 8M "amb una jornada tan significativa pel moviment feminista" i considera que és un fet "imprescindible per feminitzar el nomenclàtor de la nostra ciutat i instem a les autoritats a treballar en un futur proper a incloure més noms de dones als espais públics" de Santa Perpètua. El comitè, al comunicat, explica que la presència de noms de dones amb noms propis és escassa a Santa Perpètua i que "encara estem lluny de la paritat que correspondria tenir en el nomenclàtor d'un municipi que es va declarar feminista l'any 2022". Pel que fa al monument d'homenatge a la dona i la incorporació d'un poema de Miquel Martí i Pol a la nova plaça, l'organització ha manifestat que "segons el nostre parer hagués estat molt més apropiat recórrer a algun poema o escrit d'alguna dona poetessa o escriptora". El Comitè exposa que a la Paret dels Sentiments de Santiga es pot trobar el nom de poetesses com Maria Mercè Marçal, Montserrat Roig, Rosa Luxemburg i Montserrat Abelló.

 

Foto: Un moment del debat entre les persones participants / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament torna a commemorar aquest 1 de desembre el Dia Mundial de la Sida
01 Des 2023 14:24 - RedaccióL'Ajuntament torna a commemorar aquest 1 de desembre el Dia Mundial de la Sida

Avui divendres 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. Per aquest motiu les escultures [ ... ]

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]