hola

Aquesta setmana s'ha posat en marxa l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) com a instrument de col·laboració entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament en el procés d’escolarització de l’alumnat en els centres educatius públics i concertats. L’oficina està ubicada a la Granja Soldevila i està a càrrec de la Regidoria d’Educació.

El dilluns 7 de març es va iniciar el procés de preinscripció al segon cicle d’Infantil i Primària i avui dimecres ho farà per a la secundària, ambdós finalitzen el dia 21 de març i la sol·licitud, únicament, es pot presentar per mitjans telemàtics. Les escoles són les principals receptores de les famílies que tinguin dificultats per fer la sol·licitud electrònica.

L’OME intervé en aquest procés d’escolarització i informa i orienta a les famílies sobre l’oferta educativa dels diferents centres. A més, l’Oficina rep les sol·licituds d’admissió i comprova la presentació de tots els requisits. Posteriorment les remet als centres escollits en primera opció i publica la relació de l’alumnat inscrit i admès. L’OME també procura que la distribució de l’alumnat sigui equilibrada als centres i atengui les necessitats educatives específiques de cadascú i faciliti la cohesió social i la qualitat educativa.

La Regidoria d’Educació ja fa molts anys que col·labora en el procés de preinscripció i ara, amb la creació de la OME es formalitza a través de la signatura d’un conveni i la posada en marxa de l’oficina. Des de la regidoria s'atén de forma centralitzada a totes les famílies que arriben a viure a Santa Perpètua i tenen fills per escolaritzar.

El regidor d’Educació, Pere García, ha explicat que amb la signatura del conveni permetrà l'Ajuntament accedir a programes de la Generalitat. L'accés directe a informació és un dels avantatges que té disposar d'aquesta Oficina Municipal d'Escolarització, segons ha puntualitzat el regidor que ha afegit que de moment la Generalitat no farà cap aportació econòmica, però aquests aspectes "estan en debat i reivindicació per part de les entitats municipalistes".

Per rebre atenció a l’Oficina Municipal d’Escolarització cal demanar hora al telèfon 93 560 01 03 o demanar cita a través d'un correu electrònic a educacio@staperpetua.cat.


Foto: La seu de la nova Oficina Municipal d'Escolarització s'ubica a la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]