hola

La nova estació de la línia R8 de Santa Perpètua entrarà en funcionament el proper mes de maig, segons ha informat la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo que també ha anunciat la redacció del projecte de millora d’accessibilitat de l’estació de la línia R3, al barri de la Florida.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s’ha mostrat satisfeta amb aquests anuncis i ha agraït a Castillo el seu compromís amb les infraestructures ferroviàries al nostre municipi. La directora de Rodalies ha explicat que el retard de la posada en servei de l’estació Santa Perpètua-Riera de Caldes es deu a uns procediments en matèria de seguretat i interoperabilitat derivats de l’aplicació de reglamentació europea. “Per tot això i per l’abast de l’obra, ha estat necessari la creació d’un comitè d’experts, multidisciplinari, format per personal de l’Adif i de Renfe Viatgers que han d’aplicar el procediment”, ha matisat Castillo que ha recordat que Renfe Viatgers no té com a activitat principal la construcció d’estacions però “per tal d’agilitzar aquestes obres, gràcies al conveni de gestió existent amb l’Adif, va poder dur a terme aquesta obra”.

Sobre la proposta de l’Ajuntament de Santa Perpètua d’augment de freqüències de la línia R8 per reduir el pas de trens d’una hora a trenta minuts, Mayte Castillo ha indicat que la titularitat del servei és de la Generalitat i ha afegit que “un increment del nivell de servei requereix valorar els recursos necessaris en quant a trens i recursos de conducció i determinar la manera de finançar-los”.

La directora també ha anunciat la redacció del projecte constructiu de millora de l’accessibilitat de l’estació de la línia R3. Inicialment, només es preveia la instal·lació d’un ascensor, però ha avançat que “l’abast de l’actuació es va ampliar per donar una millor accessibilitat a l’estació”. Així, “l’objecte del projecte que s’està elaborant, a més de l’ascensor, inclou l’execució d’un nou edicle i rampes, per a resoldre el problema d’accessibilitat”, ha explicat Castillo que també ha detallat que l’obra es realitzarà al “lateral de l’edifici actual (costat Mollet) en l’espai que existeix entre l’andana i el límit d’Adif confrontant amb les mitgeres de les edificacions adjacents”. El lliurament del projecte constructiu es preveu en les properes tres setmanes.

L’alcaldessa ha manifestat que “davant el retard de l’entrada en funcionament de la nova estació i les inquietuds de la ciutadania perpetuenca en aquest sentit, vaig contactar amb la directora de Rodalies, que es va comprometre a donar una resposta”. Isabel Garcia ha recordat que ara fa un any va visitar l’estació el president de Renfe i que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern espanyol, Raquel Sánchez, va assegurar el 13 de setembre durant la seva visita a la planta perpetuenca d’Alstom que la posada en marxa de l’estació de l’R8 de Santa Perpètua seria “en breu”. “Esperem i desitgem que aquest nou termini sigui ja el definitiu i que en uns tres mesos l’estació ja pugui donar servei”, ha conclòs.

 

Foto: El president de Renfe, l’alcaldessa i la directora de Rodalies, a l’estació de l’R8 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres
11 Abr 2024 10:09 - RedaccióNova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres

Aquest divendres 12 d'abril Ràdio Santa Perpètua oferirà una altra edició del programa radiofònic [ ... ]

El jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua
10 Abr 2024 12:13 - RedaccióEl jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua

El jurat de Viles Florides ha visitat Santa Perpètua per comprovar la situació de les zones verdes [ ... ]

El CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any
10 Abr 2024 11:52 - RedaccióEl CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua està preparat per atendre [ ... ]