hola

Santa Perpètua de Mogoda rebrà 728.533,51 euros dels fons Next Generation per portar a terme accions de mobilitat sostenible.

El municipi figura a la llista d’aprovació provisional d’ajuntaments beneficiaris del Programa d’ajudes a municipis per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. El fons Next Generation subvencionarà amb 415.430,20 euros el projecte de transformació dels eixos cívics i comercials entre l’avinguda de Santiga i l’avinguda de Barcelona, i amb 367.103,31 euros el projecte de l’aparcament de Centre Vila. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat la concessió d’aquests ajuts a accions de mobilitat sostenible i ha manifestat que “l’objectiu és no deixar passar cap convocatòria de subvencions per millorar el nostre municipi”. La primera edil també ha explicat que el Consistori ha presentat una al·legació ja que un tercer projecte presentat, d’accessibilitat al barri de la Florida, no consta ni com a admès ni com a exclòs.

La primera fase de transformació dels eixos cívics i comercials correspon als carrers de Martí Costa (entre l’avinguda de Santiga i la Rambla), de Pau Claris (entre Rafael de Casanovas i l’avinguda de Barcelona) i de Marià Fortuny (entre la Rambla i la plaça Nova). Es tracta d’una actuació que vol eliminar barreres i prioritzar el pas de vianants. L’Ajuntament va licitar les obres per un import de 756.250,30 euros (IVA inclòs).

Pel que fa al nou aparcament al barri de Centre Vila té un pressupost de 489.239,41 euros. La nova zona d’estacionament estarà situada en l’antic camp de futbol, en una parcel·la delimitada pel carrer de València, l’avinguda de Santiga i el carrer de Mossèn Camil Rossell. El projecte preveu un total de 177 places d’estacionament per facilitar la pacificació del trànsit i noves plataformes úniques.

L’alcaldessa ha recordat que en el marc d’aquests ajuts europeus, s’han demanat també subvencions per les pèrgoles fotovoltaiques de l’aparcament del Complex de la Granja Soldevila i de l’aparcament de Puig i Cadafalch, plaques fotovoltaiques a l’Escola la Florida i la creació de comunitats energètiques al voltant de les instal·lacions fotovoltaiques del carrer Puig i Cadafalch i del centre educatiu de La Florida. També s’han demanat, i en alguns casos ja concedits, subvencions per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. La primera edil ha assenyalat que aquestes actuacions “obren moltes possibilitats amb una feina molt engrescadora per millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Santa Perpètua”.

La convocatòria del “Programa d’ajudes a municipis per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà”, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència establia que  només poden ser beneficiaris de la implantació de Zones de Baixes Emissions i actuacions complementàries, els municipis de més de 50.000 habitants i/o capitals de província. També hi podien accedir els municipis de més de 20.000 habitants que prestin serveis de transport públic municipal i que tinguin aprovat un Pla de mobilitat urbana sostenible, però només per accedir a subvencions per a les actuacions relacionades amb la millora i digitalització del transport públic col·lectiu i la mobilitat activa, com és el cas de Santa Perpètua.


Foto:La reforma del carrer de Martí Costa rebrà subvenció europea / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]