hola

El Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) és un espai que ha endegat l’Ajuntament de Santa Perpètua amb l’objectiu d’ajudar tota la ciutadania en temes associats a les relacions entres pares, mares i fills i filles.

L’equip del SOAF organitzarà tallers grupals sobre diferents temes, segons les demandes de les famílies. D’una banda, es tracta de fer un treball de prevenció abans que apareguin possibles problemes i de l’altra, crear espais on les famílies puguin compartir experiències o neguits. És un espai voluntari al qual tindran accés totes les famílies del municipi que en un moment determinat vulguin orientació o informació sobre la criança i l’educació de les seves filles i els seus fills; compartir neguits o simplement obtenir informació de recursos de tota mena que ofereix la Generalitat per el lleure de les famílies.

El SOAF està ubicat en una part de l’edifici de l’Escola Bressol Municipal L’Espiga, a l’avinguda de Barcelona número 32. Allà, un equip de professionals podrà dissenyar tallers grupals per a tot tipus de família i treballar els objectius fixats. El servei oferirà informació i orientació a les famílies sobre la criança i l’educació dels fills i filles perquè la realitat de tenir-ne genera dubtes naturals. També es treballarà en la millora de les relacions dins de la família, la comunicació i la resolució de conflictes. Oferirà espais per compartir experiències i neguits amb altres mares i pares ja que tothom vol fer-ho el millor possible perquè siguin uns infants feliços i per ser unes persones felices. També es facilitarà espais per compartir el lleure en família i es podrà informar sobre els recursos i els serveis que ja existeixen per part de la Generalitat en àmbits com la salut, l’educació, l’habitatge o el lleure i que potser es desconeixen.

La regidora d’Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha subratllat que “aquesta pandèmia sanitària ha posat sobre la taula situacions diverses en les famílies que en moltes ocasions no hem sabut solucionar soles” i és en aquest sentit que el SOAF “serà un servei on poder buscar aquell suport o ajuda per tractar situacions que a vegades ens superen”, ha remarcat Bajo. El projecte parteix de la idea que tothom volem estar millor i per aconseguir-ho necessitem eines i recursos, segons han explicat des del SOAF que contempla la idea que la societat està formada per famílies que es cuiden, que creixen, que es donen suport les unes a les altres, que s’estimen i que comparteixen una comunitat millor.

L’equip del SOAF està integrat per quatre professionals formats en educació social i psicologia que actuen coordinats amb la resta de serveis municipals especialment amb els de la Regidoria d’Infància i Joventut. El SOAF oferirà acompanyament, informació i assessorament als pares i a les mares amb infants de 0 a 18 anys en temes associats a aquesta relació. Una membre de l’equip del SOAF, Núria Martínez, ha explicat que seran des de temes diversos del dia a dia a d’altres com “l’acompanyament a la transició a l’escola o a l’institut, què fer si els nostres fills passen moltes hores amb les pantalles, o què fem nosaltres com a progenitors a l’hora d’abordar situacions que ens generen neguit. També treballem amb la millora de les relacions familiars i la seva comunicació”. El servei està obert a qualsevol família resident al municipi, segons ha expressat Nando Medina, membre del SOAF que ha subratllat que “no és necessari que hi hagi cap problema o gran dificultat. Aquests aspectes també els atenem, evidentment. Però, de vegades, petits dubtes que ens desperten interès vinculats a la parentalitat ja podem parar atenció abans que apareguin situacions que, en el futur, requereixin un abordament més acurat. Posem, per tant, l’accent en la prevenció”.

Les famílies que vulguin gaudir del recursos que oferirà el SOAF només s’hauran de dirigir al servei a través del telèfon 93 579 25 24, el mòbil i whatsapp 606 405 744 o al correu soaf.santaperpetua@itinere.cat. La regidora d’Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha afirmat que en cas que el curs vinent l’Escola Bressol Municipal L’Espiga torni a tenir alumnat, el SOAF continuarà en aquest edifici “totalment separat del centre educatiu i amb entrades diferenciades perquè són equipaments compatibles”.


Foto: L’equip del SOAF a la seva ubicació en una part de l’EBM L’Espiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]