hola

El 14 de març del 2020 el Govern espanyol va decretar l’Estat d’alarma a causa de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. Fa dos anys que el món sencer va aturar-se durant uns mesos de confinament per frenar la primera onada de contagis.

Sis onades després i dos anys més tard, la Covid-19 segueix molt present en el dia a dia de la ciutadania amb restriccions com la mascareta als espais interiors i al transport públic i l’aïllament domiciliari en cas de ser un cas positiu de Covid-19. També continua la campanya de vacunació de la malaltia, amb la vacunació infantil i la inoculació de la tercera dosi. El passaport Covid, un document que ha estat necessari per accedir a espais com restaurants i gimnasos, encara és indispensable per viatjar a alguns països. Durant els últims dies a Catalunya s’han anunciat algunes novetats importants com per exemple la fi de les quarentenes per als contactes estrets d’una persona amb Covid-19, tot i que no hagin rebut la vacuna. En relació a aquest fet, una altra actualització és que el Departament de Salut ha anunciat als rastrejadors de Covid-19 que la seva tasca finalitzarà el proper 16 de març, ja que acaben també les quarentenes pels contactes estrets.

A Santa Perpètua, des de l’inici de la pandèmia al març del 2020, s’han confirmat un total de 8.245 casos positius i són 66 les persones que han perdut la vida a causa de la malaltia. Pel que fa al seguiment dels indicadors epidemiològics al municipi, l’índex de risc de contagi és aquest dijous 13 de març de 671 punts, la taxa de reproducció d'1,36 i no hi ha una persona perpetuenca ingressada. La vacunació també continua amb 20.817 persones amb la pauta completa i 10.527 amb la tercera dosi. El Departament de Salut ha informat que el CAP La Florida ja no és punt de vacunació i recorda a la ciutadania que pot consultar els equipaments que formen part de la xarxa de punts de vacunació al web de la Generalitat.

 

Foto: El 14 de març del 2020 es va decretar el confinament domiciliari / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]